MARDİN Haber Girişi : 20 Nisan 2015 09:11

Erbil'deki Patlamada Ölen 2 Kişi Mardin'de Toprağa Verildi

Erbil'deki Patlamada Ölen 2 Kişi Mardin'de Toprağa Verildi
Irak'ın kuzeyindeki Erbil kentinde ABD Konsolosluğu yakınlarında düzenlenen bombalı saldırıda ölen 29 yaşındaki Sadettin Şan ile 35 yaşındaki Bülent Önen'in cenazesi, Mardin'in Derik İlçesi'nde göz yaşları arasında toprağa verildi.
Irak'ın kuzeyindeki Erbil kentinde ABD Konsolosluğu yakınlarında düzenlenen bombalı saldırıda ölen 29 yaşındaki Sadettin Şan ile 35 yaşındaki Bülent Önen'in cenazesi, Mardin'in Derik İlçesi'nde göz yaşları arasında toprağa verildi. Tabutlar Irak'taki bölgesel Kürt yönetiminin kullandığı bayraklara sarılırken, törene katılanlarda aynı bayrakları taşıdı.

Erbil'de cuma günü Hıristiyanların çoğunlukta oturduğu Aynkawa semtindeki ABD Konsolosluğu yakınlarındaki bombalı saldırıda HDP Derik eski İlçe Başkanı Ömer Şan'ın oğlu Sadettin Şan ile Kürt yazar Fuat Önen'in yeğeni Bülent Önen öldü. İki yıldır Erbil'de bir seyahat şirketinde çalışan Sadettin Şan ile altı aydır bir inşaat malzemeleri satan şirketin bölge müdürü olarak çalışan Bülent Önen'in cenazeleri dün gece aileleri tarafından alınarak Mardin'in Derik İlçesi'ne getirildi. Derik Devlet Hastanesi morgundan bu sabah alınan cenazeler, Bahçelievler mezarlığında yan yana toprağa verildi.

Sadettin Şan ile Bülent Önen, cuma gününün Erbil'de tatil olması nedeniyle gittikleri internet kafede bulundukları sırada meydana gelen patlamada ölmüştü