MARDİN Haber Girişi : 09 Ekim 2015 18:57

Eş başkanlardan Sancar'a kutlama

Eş başkanlardan Sancar'a kutlama
Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Ahmet Türk ve Februniye Akyol Akay Nobel Kimya ödülüne layık görülen Prof. Dr. Aziz Sancar’ı tebrik etmek için mesaj yayınladı.
Eş Başkanların tebrik mesajında şu ifadelere yer verildi, ‘’Mardin'in Savur ilçesinde doğan değerli hemşehrimiz, Nobel Kimya Ödülüne layık görülen Sayın Prof. Dr. Aziz Sancar'ı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.
Her zamankinden daha çok birlikte yaşama ortamına ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde, Sayın Sancar’ın başarısı, başarısızlıkların arkasındaki mazeretleri ortadan kaldırmış, birlikte yaşama kültürünün, dil, din ve düşünce zenginliğinin canlı örneğini ortaya koymuştur.
Mardin’in Savur ilçesinde başlayan, İstanbul Tıp Fakültesi, ardından Amerika’da devam eden başarı öyküsünün Nobel Ödülü ile taçlandırılması, başarmanın temelindeki güçlü iradenin önünde hiçbir engelin durmayacağının en güzel kanıtıdır.
Kültürlerin, bilimin ve insanlık tarihine ışık tutan Mezopotamya halklarının saygın evladı Aziz Sancar, tüm dünyaya ve bilime hediye ettiği başarısı ile gurur duyuyor, bu topraklardan bilim dünyasına verilen bu anlamlı mesaja, bu topraklarda yetişecek yeni nesillerin sahip çıkmasını ve örnek almasını diliyoruz.
Başarısı Mezopotamya halklarının ve dünyadaki tüm bilim insanları için ufuk açıcı ve ümit verici bir gelişme olduğuna inandığımız, bu toprakların yetiştirdiği bir değer olan Prof. Dr. Sancar'a ülkemize ve Mardin’imize yaşattığı gurur için teşekkürlerimizi sunarız’’ denildi