POLİTİKA Haber Girişi : 01 Mart 2019 16:36

HDP Nusaybin'de Kadın Seçim Bürosu açtı

HDP Nusaybin'de Kadın Seçim Bürosu açtı
31 Mart'ta yapılacak Mahalli seçimler için HDP Nusaybin'de Kadın Seçim Bürosu açtı.

31 Mart'ta yapılacak Mahalli seçimler için HDP Nusaybin'de Kadın Seçim Bürosu açtı.
Sakarya Caddesinde açılan Kadın Seçim Koordinasyon Merkezi açılışına HDP Mardin Milletvekilleri Pero Dündar, Ebru Günay, Nusaybin Belediyesi Eş Başkan Adayları Av. Semire Nergiz - Ferhat Kut ve Partililer katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Nusaybin Belediye Başkan Adayı Av. Semire Nergiz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü tarihçesi ve 8 Mart'ın kadınlar için önemine değindi.
31 Mart'ta yapılacak Belediye seçimleriyle "belediyeyi tekrar halkın belediyesi yapacağız" diyen Nergiz: "Biz diyoruz ki Savaş değil Barış, tek başına değil eş başkanlık
. Bugün Nusaybin'de kadınlara ait seçim bürosu açıyoruz. Hayırlı olsun. Nusaybin Kadınları tüm renkleriyle, coşkusuyla açılışımıza katılıyor. Katılımlarından dolayı kadınlara teşekkür ediyorum" dedi.
Nergiz'den sonra konuşan HDP Mardin Milletvekili Perdo Dündar ise, HDP Milletvekili Leyla Güven'in sürdürdüğü açık grevine dikkat çekti.
Dündar şöyle konuştu: "Leyla Güven'in başlattığı açlık grevi bugün 114'üncü gününe ulaştı. Bugün itibarıyla 81 cezaevinde özgürlük tutsakları açlık grevlerine başlamıştır. Biz Kadınlar da bugün alanlarda grevdeyiz. Savaş kararlarını kadınlar vermedi ancak barış ve birlikte yaşam kararlarını kadınlar alacak. Sessiz kalmak bizim için her gün bir ölüm demektir. Her gün çıkardığımız bir sesle bir ölümü durduracağız. Bunun amacı nedir tecritin kırılmasıdır. Tüm Kürt halkı, Türkiye üzerinde ve tüm Ortadoğu halkları üzerinde tecrit var."
Konuşmalardan sonra Kadın Seçim Bürosu açıldı.
Açılış verilen müzik dinletisiyle sona erdi.