GÜNDEM Haber Girişi : 30 Mart 2020 17:40

İlçelere giriş çıkışlar izinle olacak

İlçelere giriş çıkışlar izinle olacak
Karar doğrultusunda zorunlu olmayan giriş çıkışlar yasaklanırken Nusaybin'de giriş ve çıkışlar için denetimler başladı.

Mardin Valiliği, İçişleri Bakanlığı genelgesi erçevesinde şehirlerarası ulaşım ve şehirlerin giriş çıkışların Seyahat İzin Kurulu'na bağlı olduğunu duyurdu. Karar doğrultusunda zorunlu olmayan giriş çıkışlar yasaklanırken Nusaybin'de giriş ve çıkışlar için denetimler başladı.

 

Mardin Valiliği tarafından yapılan açıklamada,
"Mardin Valiliği'ne bağlı güvenlik personelimiz kontrol noktalarında Koronavirüs tedbirleri kapsamında şehirlerarası seyahat yasağı ve şehiriçi zorunlu olmayan araç dolaşımının engellenmesi için  denetimlerine devam ediyor" denildi.

 

İçişleri Bakanlığı sonrası Mardin Valiliği tarafından yapılan açıklama ise şöyle:
"İçişleri Bakanlığı İller idaresi Genel Müdürlüğü Genelgesi uyarınca, Çin'in Vuhan Kenti'nden başlayarak tüm dünyayı tehdit etmeye devam eden ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak nitelendirilen Koronavirüs salgınından ülkemizi ve vatandaşları korumak ve salgının yayılmasını engellemek amacıyla yapılan değerlendirmeler sonucunda; alınan tedbirlere ilave olarak; 
- Tüm vatandaşlarımızın bulundukları şehirde kalmaları esastır.
- Şehirlerarası otobüs seferleri ile tedavi ihtiyaçları nedeniyle, doktor kararıyla sevk edilen, birinci derece yakınları vefat eden veya ağır hastalığı olanlar ile özellikle son on beş gün içerisinde gelmiş olduğu yerde kalacak yeri bulunmayan vatandaşların şehirlerarası yolculuk yapması 28.03.2020 Cumartesi günü saat 17:00'den itibaren İl / İlçe Seyahat İzin Kurulundan alınacak izin ile gerçekleştirilebilecektir. 
- Şehirlerarası seyahat etmesi zorunlu olan vatandaşlar, Vali Yardımcısı / Kaymakamların koordinesinde oluşturulacak Seyahat İzin Kurulu’na başvurarak seyahat belgesi düzenlenmesi talebinde bulunacaklardır. Talebi uygun görülenlere kurul tarafından seyahat güzergâhı ve süresini de içerecek şekilde "şehirlerarası otobüs seyahat izin belgesi" belgesi düzenlenecektir.
- Seyahat etmesine izin verilen otobüslerdeki yolcuların ve personelin sağlık kontrollerinin yapılması amacıyla otogar çıkışlarında sağlık kontrol noktaları oluşturulacak, yolcuların sağlık kontrolleri yapıldıktan sonra otobüs seyahatine başlayacaktır.
- Otobüs firmalarının şehir içi servis hizmetleri yasaklanacaktır. 
- Otobüslerin güzergahlarında mola verdikleri yerler, sürekli hijyen ve sağlık kurallarına uygun olarak faaliyet yürüteceklerdir. 
Kamuoyuna saygı ile duyurulur."