GÜNDEM Düzenleme Tarihi : 18 Temmuz 2020 16:25 Haber Girişi : 18 Temmuz 2020 16:27

İzmir'de Nusaybinliler Derneği, İNUS kuruldu

İzmir'de Nusaybinliler Derneği, İNUS kuruldu
İzmir'de yaşayan Nusaybinliler bir araya gelerek İNUS Derneğini kurdu.

İzmir'de yaşayan Nusaybinliler bir araya gelerek İzmir - Nusaybinliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İNUS) kurdu.

 

İzmir'in Konak ilçesinde kurulan İNUS'un başkanlığını Çağlayan Karadeniz yapıyor. 

 

Derneğin yönetim kurulunda İzmir'de yaşayan; Muzaffer Özdemir, Emin Ömür, Seyfettin Poyraz, Hakan Acat, Muhittin Dağ, Ahmet Gültekin, Seyfettin Arı, Recep Zengin, Özlem Kartal, Cesur Turgay, Halil Dal, Halil Yurteri, Hasan Düzkaya, İbrahim Adıyaman, Mehmet Demircan, Mustafa İmrak, Nejla Sivaşan, Zeynel Abidin Sevdeğer, Salih Konak, Cesur Karadeniz, İhsan Akgün, Şehmus Taş ve Metin Emrah Bilgici yer alıyor.

 

İNUS Derneğinin adresi ise, Güneşli Mahallesi eski İzmir Caddesi No:35 /1B / Konak (Eşrefpaşa Karabağlar arasında Köstence Köprüsü yanında) bulunuyor.

 

Derneğin kuruluş amacının İzmir'de yaşayan Nusaybinlileri bir araya getirmek olduğunu bildiren Başkan Çağlayan Karadeniz, yaklaşık bir yıldır çalışmalar yaptıklarını, pandemi sürecinden sonra da dernek bürosunu faaliyete koyduklarını belirtti.

 

İNUS Derneğinin amacı ise şöyle; "İzmir Nusaybinliler arasından kültür ve yardımlaşmayı sağlamak, onlara gerek maddi ve gerekse manevi konularda yardımcı olmak, onlara gerek maddi ve gerekse manevi konularda yardımcı olmak, yardım sağlamak, tahsil çağındaki çocuklara burs temin etmek, yurt problemlerini çözmek, bakıma muhtaç, yaşlı, bedensel engelli, ruh hastalıkları olanlar için gerekli yardımı yapmak, cenazelerinde bulunmak ve bu konuda her türlü yardımı sağlamak, İzmir Nusaybinliler kültürü özelliklerini, gelenek ve göreneklerini yaşatmak, çevreye tanıtmaktır."