MARDİN Haber Girişi : 02 Ağustos 2018 12:15

İzmit'ten Kızıltepe’ye 'Pişmaniye Festivali' çıkarması

İzmit'ten Kızıltepe’ye 'Pişmaniye Festivali' çıkarması
İzmit Belediyesi tarafından bu sene 10'uncusu düzenlenen Uluslararası Pişmaniye Festivali Kızıltepe'de gerçekleşecek.
İzmit Belediyesi tarafından bu sene 10'uncusu düzenlenen Uluslararası Pişmaniye Festivali Kızıltepe'de gerçekleşecek.
Festivale katılmak için İzmit’ten Kızıltepe’ye gelen 70 kişilik kafile Kızıltepe Belediyesini ziyaret etti.
Festival için İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Kocaeli AK Parti Mardin Milletvekilleri Emine Zeybek, Cemil Yaman, İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Güray Oruç ile birlikte 70 kişilik bir kafile Kızıltepe’ye geldi. Kafile Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ahmet Odabaş’ı ziyaret etti.
Kafileyi karşılayan Ahmet Odabaş, “Kıymetli ve değerli dostlar hoş geldiniz. Yoldan geldiniz yorgunsunuz. İzmit Belediye Başkanımız olmak üzere hepinize teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Bu kardeşliğe, bu beraberliğe bu yaptığımız festivallerin çok büyük katkısı var. Her birinizi burada görmekten çok büyük mutluluk duyuyorum” dedi.
Ardından kafileye bir otelde Mardin’in yöresel yemekleri ikram edildi. Festival kapsamında yarın da ilçede çeşitli etkilikler yapılacak. Festivalde pişmaniye çekimi ve dağıtımının yanı sıra Mardin yöresine ait halk oyunlarının ve mehter konseri yer alacak. Cumhuriyet Meydanı’nda yapılacak olan Uluslararası 10. Pişmaniye Festivali’ne büyün vatandaşlar davet edildi.

-KAFİLEDE NUSAYBİN ESKİ KAYMAKAMI VE EŞİ DE BULUNUYOR
Öte kafilede yer alan İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, 2004 - 2007 yılları arasından Nusaybin Kaymakamı olarak görev yapmıştı.
Festival için Kızıltepe'ye gelen Kaymakam Emiroğlu ve eşi Zeynep Emiroğlu'nun Nusaybin'i de ziyaret etmesi bekleniyor.