GÜNDEM Haber Girişi : 18 Ağustos 2021 16:28

Kaymakamlık ve Belediyeden sel felaketi yaşayan Kastamonu'ya yardım tırı

Kaymakamlık ve Belediyeden sel felaketi yaşayan Kastamonu'ya yardım tırı
Karadeniz bölgesinde meydana gelen sel felaketinin ardından bölgedeki ihtiyaca yönelik Mardin Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde toplanan, ilçe kaymakamlıkları ve belediyelerinin de destek verdiği 17 yardım tırı bölgeye gönderildi.
Karadeniz bölgesinde meydana gelen sel felaketinin ardından bölgedeki ihtiyaca yönelik Mardin Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde toplanan, ilçe kaymakamlıkları ve belediyelerinin de destek verdiği 17 yardım tırı bölgeye gönderildi.
 
 
Mardin Organize Sanayi Bölgesi'nde yapılan yardım konvoyu uğurlama törenine Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Mahmut Demirtaş, İlçe Kaymakamları, Belediye Başkanları ve STK temsilcileri katıldı.
 
 
Kampanya kapsamında Mardin Büyükşehir Belediyesi 54 ton un, 25 ton bulgur, Mardin Organize Sanayi Bölgesi 46 ton un, 25 ton makarna, 10 ilçe belediyesi 229 ton un ve özel bir şirket ise 28 ton un olmak üzere toplamda 17 tır 407 ton un ve gıda toplandı.
 
 
Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, törende, son zamanlarda ülkenin yangın ve sel felaketine maruz kaldığını belirtti.
 
 
Bu felaketlerden vatandaşların hayatını kaybettiğini ifade eden Vali Demirtaş, “Geçmiş olsun. Ülkemizin ve milletimizin başı sağ olsun. Cenabı Allah, milletimizi ve ülkemizi bu tür acı felaketlerden korusun. Hayatını kaybedenlere Allah rahmet eylesin, mekânları cennet olsun. Mardinli vatandaşlar adına onlara selam ve sevgilerimi iletiyorum.” dedi.
 
 
Mardinlilerin yardım kampanyasına ciddi anlamda destek verdiğini kaydeden Vali Demirtaş, şöyle devam etti: “Yardım kampanyasına Mardinli vatandaşlar çok ciddi anlamda ilgi gösterdiler. Özellikle iş adamlarımıza, OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekiline, İlçe Belediye Başkanlarımıza un, makarna üretici firmalarımıza çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu yardım tırlarını ülkemizin en güneyinden en kuzeyine bundan bin yıl önce kurmuş olduğumuz dost köprüleri üzerinden en yakın zamanda ulaştıracağız. 357 ton un, 25 ton makarna, 25 ton bulgur toplam 407 ton insani yardımı 17 tır ile uğurlayacağız.”
 
 
AK Parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç ise, yapılan yardımlar ile doğu ve batı arasında yeni bir köprü inşa ettiklerini belirtti.
 
 
Daha öncede yaşanan olaylarda Mardin’in duyarlılık gösterdiğini anımsatan Kılıç, şunları söyledi:
 
“Mardinliler, veren el olarak hep yardımda bulunmuşlardır. Yardım konvoyunu bugün Mardin’den uğurlamamız bizim için çok önemli. Birlik ve beraberliğimizin nişanesi olarak bu konvoyu gönderiyoruz. Buradan bütün kardeşlerimize selamlarımızı iletiyoruz. Yangın ve sel felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, ülkemizin başı sağ olsun diyoruz. Mardinliler olarak bizde bu yardım elinde varız diyor ve yardım elimizi batıya uzatıyoruz. Rabbim, ülkemizi bu tür belalardan muhafaza etsin.”
 
 
İl Müftüsü Ali Hayri Çelik'in duasından sonra 17 yardım tırı uğurlandı.
 
 
Nusaybin Kaymakamlığı ve Nusaybin Belediyesi Kastamonu'ya bir tır un yardımda bulunurken, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Emre Yalçın da yardım konvoyu uğurlama törenine katıldı.