GÜNDEM Haber Girişi : 08 Eylül 2015 16:09

KESK Eş Genel Başkanı Şaziye Köse, Cizre'ye gitmek üzere Nusaybin’de

KESK Eş Genel Başkanı Şaziye Köse, Cizre'ye gitmek üzere Nusaybin’de
KESK Eş Genel Başkanı Şaziye Köse, Cizre’ye gitmek üzere Nusaybin’e geldi. Barış Parkında yapılan basın açıklamasına katıldıktan sonra Cizre’ye gitmek isteyen Köse ve beraberindeki KESK şube yöneticilerine polis izin vermedi. KESK’liler, Mitanni Kültür Me
KESK Eş Genel Başkanı Şaziye Köse, Cizre'ye gitmek üzere Nusaybin’de
Arif Altunkaynak - Abdullatif Altunkaynak - Nusaybinim.com
KESK Eş Genel Başkanı Şaziye Köse, Cizre’ye gitmek üzere Nusaybin’e geldi. Barış Parkında yapılan basın açıklamasına katıldıktan sonra Cizre’ye gitmek isteyen Köse ve beraberindeki KESK şube yöneticilerine polis izin vermedi. KESK’liler, Mitanni Kültür Merkezi bahçesinde Barış nöbetine başladı.
KESK Nusaybin temsilciliği önünde bir araya gelen KESK’liler, buradan Barış Parkına yürüdü. Barış Parkında grup adına konuşan KESK Eş Genel Başkanı Köse, KESK Bölge şubeleri olarak Cizre’ye gitmek üzere Nusaybin’de bir araya geldiklerini söyledi.
Konuşmasına “Günlerdir, haftalardır yapılan savaşından ardından koşturuyoruz” diyen Köse: “Varto ile başladık Silvan, Lice, Yüksekova Cizre ve yine Cizre’deyiz” dedi.

-“BİZİ YUGOSLLAVYA’YA ÇEVİRMELERİNE İZİN VERMEYECEĞİZ”
Köse konuşmasını şöyle sürdürdü:
“7 Haziran seçimlerinden itibaren başkanlık hayalleri suya düşen, istediğini elde edemeyen ve aynı zamanda hiçbir anayasal zemine yaslanmayan hiçbir yasaya dayanmayan bir savaşla yüz yüz yüzeyiz.
O düğmeye 7 Haziran seçimlerinden sonra basıldı. Neydi zorlarına giden, bizi top yükün yeniden kanın, zulmün gözyaşının içine hapsettiler. Buna itiraz hakkımız vardır. Bu savaşa itiraz ediyoruz. Bizi Yugoslavya’ya çevirmelerine izin vermeyeceğiz diyoruz
Günlerdir Cizre’de sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş, halk evlerine hapis edilmiş, tek taraflı bir taarruzla yüz yüzedir. Keskin nişancılarıyla, toplarıyla, tüfekleriyle bir halka saldırılmaktadır. Çocuklar ölmekte, insanlarımız öldürülmektedir. Reva mıdır bu? Çocuklarının ölülerini buzdolabında saklayan annenin gözyaşları sizden daha mı az değerlidir. Bu halkın değerleri, özgürlük, demokrasi sizden daha mı az değerlidir.
Ölenlere bakıyoruz, asker olarak da ölenlerde işçi, emekçi, yoksul, çocuk, bu gün çeşitli ilçelerde ve Cizre’de öldüren yoksulardır işçilerdir emekçilerdir sivil halktır sizden daha mı az değerliler.”

-“DERHAL BU SAVAŞI BİTİRİN”
“Devlet kendi vatandaşının kendi çocuğunun kendi halkının güvenliğini sağlamak üzere devlettir. Öldürmek üzere devlet değildir. Bunun adını koyun artık. Derhal bu savaş bitirilmelidir. Yeniden barış ortamına geri dönülmesini sağlamak için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Bu savaşı durdurmak için Türkiye’nin her tarafından ‘Barışa ses ver’ diyeceğiz. Buradan yitirdiklerimizin ailelerin tümüne başsağlığı diliyoruz, yaralanan arkadaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.”
Açıklamadan sonra KESK’liler Cizre’ye gitmek üzere yola çıktı.

-“POLİS KESK’LİLERİN GEÇİŞİNE İZİN VERMEDİ”
Cizre’ye gitmek üzere yola çıkan KESK’liler, yeni sınır kapısı mevkiinde polis tarafından durduruldu. Cizre’de devam eden sokağa çıkma yasağı gerekçesiyle KESK’lilerin geçişine izin vermeyeceklerini bildiren polis, konvoyun kent merkezine geri dönmesini istedi. KESK’liler bunun üzerine oturma eylemi yaptı.
Yaklaşık 1 saat bölgede kalan KESK’liler, diğer araçların geçişine engel olmamak için bölgeden ayrıldı.

-“BARIŞ NÖBETİ BAŞLADI”
Nusaybin Kent merkezinde bulunan Mitanni Kültür Merkezien gelen KESK Eş Genel Başkanı Köse ve beraberindekiler burada ‘Barış Nöbeti’ne başladı.
KESK’liler, gece boyunca Mitanni Kültür Merkezi bahçesinde kalacaklarını sabah saatlerinde tekrar Cizre’ye gitmek için yola çıkacakları bildirildi.