EĞİTİM Haber Girişi : 14 Haziran 2021 18:59

Kesk, öncülüğünde 7 STK ve Suzan Basın’ın ailesi kazanın olduğu yere karanfil bıraktı

Kesk, öncülüğünde 7 STK ve Suzan Basın’ın ailesi kazanın olduğu yere karanfil bıraktı
Basın açıklamasında Suzan Basın ve Büşra Yıldız’ın ismi çalıştıkları okula verilmesi istendi.
Kesk, öncülüğünde 7 STK ve Suzan Basın’ın ailesi kazanın olduğu yere karanfil bıraktı

Kesk öncülüğünden 7 STK temsilcileri ile Öğretmen Suzan Basın’ın ailesi, Mardin Yolu Caddesine karanfil bıraktı. Basın açıklamasında Suzan Basın ve Büşra Yıldız’ın ismi çalıştıkları okula verilmesi istendi.

 

Aralarından Kesk, Baro, Ticaret Odası, Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi, Ziraat Odası ve Kuyumcular Derneği yöneticileri, öğretmenler ve Suzan Basın’ın aile trafik kazasının olduğu Mardin Yolu Caddesine geldi.

 

Burada açıklama yapan Eğitim Sen Nusaybin temsilcisi Yakup Taşçı, eğitim camiası ve ilçe olarak büyük üzüntü içerisinde olduklarını söyledi.

 

Olayın kaza değil cinayet olduğunu ifade eden Taşçı, “Bundan üç gün önce bu mevkide iki öğretmen arkadaşımızı kaybettik. Biz bunu kaza olarak nitelendirmiyoruz, bunu cinayet olarak görüyoruz. Başka insanların ölmemesi için STK’lar olarak Nusaybin halkını trafik kurallarına uyma konusunda duyarlılığa çağırmak, yetkilileri de bu yolda önlem almaya davet ediyoruz” dedi.

 

Eğitim Sen Temsilcisi Taşçı’nın açıklamalarından sonran SES Temsilcisi Sait Bozkuş basın açıklaması metnini okudu.
Bozkuş açıklamasında, “Nusaybin KESK Bileşenleri ve Nusaybin Sivil Toplum Örgütleri olarak 3 gün önce akşam saatlerinde ilçemizde yaşanan, adına trafik kazası denilen aslında bir cinayetten farkı olmayan olayda iki öğretmenimizi iki canımızı yitirmiş olmanın derin üzüntüsünü ve öfkesini yaşıyoruz. Öncelikle olayda yaşamını yitiren meslektaşlarımızın ailelerine ve yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyoruz. İlçe merkezinin en işlek caddelerinden birinde yaşanan bu elim olayda aşırı hız ve denetimsizlik maalesef ki en temel sebeptir. Tüm ilçe halkının yoğun biçimde kullandığı bu caddenin bir kısmında kaldırımın olmayışı, yayaların yolu kullanmak zorunda kalması başka olası kazalara da davetiye çıkarmaktadır. Eğer ilçe merkezimizde ve okulların da bulunduğu ana caddelerde trafik lambası, üst geçit veya alt geçit, elektronik denetleme sistemi olsaydı belki de bu olay yaşanmayacak, hayatının baharındaki iki can bugün hala aramızda olacaktı.

 

Bizler böylesi bir acıyı bir daha yaşamamak, tek bir canımızı daha trafik terörüne kurban vermemek için tüm yetkileri önlem almaya, Nusaybin halkını da trafik kurallarına uyma noktasında dikkatli ve sorumlu davranmaya davet ediyoruz. 

 

Suzan Basın ve Büşra Yıldız arkadaşlarımız kalbimizde ölümsüzleştiler. Yetkililerden arkadaşlarımızın çalıştıkları okula Suzan Basın ve Büşra Yıldız adının verilmesini talep ediyoruz.
Bizler hem yasal surecin hem de alınacak önlemlerin takipçisi olacağımızı belirterek yaşamını yitirenlerin ailelerine, yakınlarına ve eğitim camiamıza tekrar başsağlığı ve sabırlar diliyoruz.”

 

Basın açıklamasından sonra kazanın meydana geldiği yaya geçidindeki kaldırıma karanfil bırakıldı.