SAĞLIK Haber Girişi : 27 Temmuz 2011 17:05

Kesk ve Tabipler Birliği Midyat'ta yargılanan doktora destek için adliyede

Kesk ve Tabipler Birliği Midyat'ta yargılanan doktora destek için adliyede
Mardin'in Midyat ilçesinde görev yapan bir doktorun kolluk kuvvetlerinin yanında tutukluyu muayene etmemesi sebebiyle hakkında açılan davanın görülmesine başlandı.
Mardin'in Midyat ilçesinde görev yapan bir doktorun kolluk kuvvetlerinin yanında tutukluyu muayene etmemesi sebebiyle hakkında açılan davanın görülmesine başlandı. Adalet, İçişleri ve Sağlık Bakanlıkları arasında 2003 yılında imzalanan üçlü protokole uymamakla suçlaman Dr. Sadık Çayan Mulamahmutoğlu'nun Midyat Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki davası ileri bir tarihe ertelendi.
 
Dr. Sadık Çayan Mulamahmutoğlu'na destek için Türk Tabipleri Birliği Merkez Komisyon Üyeleri, İstanbul Tabipler Odası, Ankara Tabipler Odası, Kesk'e bağlı Mardin, Diyarbakır, Şanlıurfa, Şırnak temsilcilikleri, Midyat adliyesi önünde basın açıklaması yaptı.

Açıklamada, Adalet, İçişleri ve Sağlık Bakanlıkları arasında 2003 yılında imzalanan cezaevlerindeki güvenlik ve sağlık hizmetlerini düzenleyen "Üçlü Protokol"ün kaldırılması istendi.

TTB Başkanı Güncay Gürsoy, dünyada örneği ancak demokrasiyi askıya almış ülkelerde rastlanan biri hukuk skandalı ile yüz yüze olduklarını iddia ederek, "Bir meslektaşımız yüz binlerce yıllık geçmişi olan, tıp etiği kurallarına uymak suçundan yargılanıyor. Ne yazık ki Türkiye bu ve buna benzer davaların ayıbını taşımaya devam ediyor. Bizler Türkiye'nin dört bir tarafından hekim ve sağlıkçı dayanışması ve hukukçu dayanışmasıyla buradayız. Bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz. Uluslararası standartlarda bireyi önemseyen devlet karşısında iki yürütme organı üç yürütme organı mensubunun ne idüğü belirsiz bir protokolü ile insan haklarının çiğnenmeyeceğini kanıtlamak üzere mücadelemize devam edeceğiz. Arkadaşımız gerçekten hekimlik etiği adına örnek bir davranışta bunmuştur. Daima unun yanında olcağız ve dayanışmamızı sürdüreceğiz. " dedi.