MAE İHO Öğrencilerinden Sosyal Mesaj içerikli kısa film

Açıklama

Nusaybin’de daha önce çektiği sosyal mesaj içerikli kısa filmlerle adından söz ettiren Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip İmam Hatip Ortaokulu, yine bir filmle karşımıza çıktı.  “Neme Lazım Kazım” eğitim temalı film izleyiciyi hem düşündürüyor hem de sosyal mesaj veriyor.

 

Nusaybin Halk Eğitimi Merkezinde yapılan filmin galasına İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin, Mardin Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Omran Gündüz, ÖNDER Mardin İl Başkanı Abdulsamet Yılmaz, Eğitim Bir Sen Nusaybin temsilcisi Mehmet Şafak Kavak, Öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

 

Yaklaşık 10 dakikalık “Neme Lazım Kazım” kısa filmi galasından sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin tarafından filmde yer alan öğrenciler, öğretmenler ve okul yönetimine teşekkür belgesi verildi.

 

Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu Sinema topluluğu tarafından çekil filmin senaryosu okul müdürü Abdussamed Tayfur, Yönetmenliğini Türkçe Öğretmeni Lokman Altınkaynak, Montaj kurgu ve çekimler ise Fen Teknik Öğretmeni Harun Emre Çayırbağı tarafından yapıldı. Neme Lazım Kazım Filmi gösteriminden sonra bir açıklama yapan Okul Müdürü Tayfur, “Türkiye'de ortaokul düzeyinde bir ilk olduğunu düşündüğümüz film atölyemizde ikinci filmimizi çekmeye muvaffak olduk. "Kundıro" isimli ilk filmimizi 2019 da çekmiştik. 2020’de senaryosunu yazdığımız ve 2021 Mart ayında yayınlamayı düşündüğümüz filmimizi Koronavirüsten dolayı Mart 2022’de ancak yayınlayabildik. Filmimiz tamamen okulun kendi imkanlarıyla çekilmiş olup, hiçbir sponsor alınmamıştır. Filmlerimizin amacı insani değerlerimizi ortaokul yaş grubu seviyesinde anlatabilmek ve öğrencilerimize bir ders vermektir” dedi.