GÜNDEM Haber Girişi : 18 Mayıs 2011 12:05

Manevi Tekâmül Derneği'nin Konferansları sürüyor

Manevi Tekâmül Derneği'nin Konferansları sürüyor
Manevi Tekâmül Derneği geçtiğimiz haftalarda Mardinin Ömerli ve Kızıltepe ilçeleri ile Şanlıurfa merkezde halka açık konferanslar verdi.
NUSAYBİNİM.COM HABER SERVİSİ
Manevi Tekâmül Derneği geçtiğimiz haftalarda Mardin’in Ömerli ve  Kızıltepe ilçeleri ile Şanlıurfa merkezde halka açık konferanslar verdi.
     Konferanslarla ilgili bilgi veren Dernek Başkanı Fasih Aslan şunları söyledi:
“Hepimiz, Hz. Adem ve Hz.Havva’nın çocukları olmamız hasebiyle kardeşiz. Bunun farkında olmak veya olmamak gerçeği değiştirmez. Önemli olan bu şuurla çevremizdeki insanlara bakabilmektir. Onları kardeş olarak görmek ve en az kendimiz kadar sevebilmektir. Üzülerek ifade etmek lazımdır ki; günümüzde insanların çoğu bu gerçeği fark edememiş veya etmemişlerdir. Bu yüzden birbirlerine zulmetmektedirler.  Bu dünyayı yaşanmaz hale getirmeye çalışmaktadırlar. Rabbimizin yaratmış olduğu dünya ve ahret nimetleri herkese yetecek kadar, hatta fazlasıyla mevcuttur. Bunların paylaşılması, sevgiye bağlıdır. Kalbinde sevgi oluşmamış insanlar, bu nimetleri paylaşmaya yanaşmaz. Nefsinin tesirinde kalarak sadece kendisi için bir hayat yaşar. Bu sevginin kalbte yeşermesi imana bağlanmıştır. Peygamber Efendimiz(SAV)’in de ifade ettiği “İman etmedikçe cennete giremezsiniz, birbirinizi sevmedikçe iman etmiş sayılmazsınız” sözünden de anlaşıldığı üzere, iman kalbimize girmedikçe aramızda sevgi oluşamayacaktır. Bu noktayı çok iyi düşünmeli ve neden birbirimizi sevemediğimizi iyi anlamalı, sevebilmek için Rabbimize teslim olmayı dilemeliyiz. Bu, çok samimi olarak kalpte yer almalı. Her şeyden çok istemeliyiz Allah ile dost olmayı. Allah’ı kalben dilemeden ne dünyada ne de ahrette mutlu ve huzurlu bir hayat mümkün değildir. Nitekim günümüzde bunu görüyor ve yaşıyoruz. 
     Biz Dernek olarak konferanslarımızda insanlarımızla bu gerçekleri paylaşıyoruz. Tek maksadımız tüm insanların mutlu bir yaşam sürmeleridir. Mutluluk kalbin huzurla dolması ile mümkündür. Huzur ise Allah’a teslimle birlikte kalbe girer. Kalbi aç insanın midesi dolu dahi olsa mutsuzdur. Allah’ın mesajı olan “Allah’a ruhu ulaştırmayı dileme” emrini göz ardı ederek dünya ve ahiret kurtuluşuna ulaşamayız. Gelin hep birlikte, bizi yaratan Rabbimize, emaneti olan ruhu ulaştırmayı dileyelim, bu şekilde aramızda sevgi ve kardeşliği  oluşturalım ve dünyada da ahirette de mutlu olan kullarından olalım. Unutmayalım ki; bizi iki dünya saadetine ulaştıracak tek kapı Allah’ın kapısıdır ve Allah’tan daha sağlam bir dostumuz yoktur.”  
     Önümüzdeki haftalarda konferanslarına devam edeceklerini belirten Aslan, halkımızın, toplumu sevgiyle birleştirecek olan bu tür konularla biraz daha fazla ilgilenmelerini istedi ve Dernek olarak halkımızın yanında olduklarını, Hidayet ile ilgili her türlü bilgiyi paylaşmaya hazır olduklarını ifade etti.