MARDİN Haber Girişi : 05 Nisan 2017 14:33

Mardin STK Platformu, İdlip’teki Katliamı kınadı

Mardin STK Platformu, İdlip’teki Katliamı kınadı
Mardin Sivil Toplum Kuruluşları Platformu adına açıklama yapan Mustafa Aydın, Suriye’nin İdlib kentinde Esed rejimi ve işbirlikçilerinin kimyasal silahlar kullanarak masum insanları katletmesini kınadı.
Nusaybinim Haber Servisi
Mardin Sivil Toplum Kuruluşları Platformu adına açıklama yapan Mustafa Aydın, Suriye’nin İdlib kentinde Esed rejimi ve işbirlikçilerinin kimyasal silahlar kullanarak masum insanları katletmesini kınadı.
Mardin STK Platformu tarafından yapılan açıklama şöyle:
“Suriye rejimi dün İdlib’te yaptığı hava saldırısında kimyasal silah kullandı. 100 civarında insan öldü ve 400’den fazla kişi de yaralandı. Yaralıların nefes almada, zorluk çektiği, ağızlarında kan ve köpük oluştuğu belirtilmektedir.
Daha önce de 2013 yılında Şam’a bağlı Doğu Guta’da Suriye rejimi sarin gazı ile saldırarak bin dört yüzden fazla insanı katletmiş ve binlerce kişiyi de yaralamıştı. ABD (dönemin) başkanı Obama ‘kimyasal gaz kırmızı çizgimizdir’ demiş ve Rusya ile yapılan anlaşma gereği Esed rejimi elindeki tüm kimyasal silahların yurt dışına çıkarılarak imhası kararlaştırılmıştı.
Ancak o tarihten bugüne kadar en az 162 defa Suriye rejimi muhaliflere karşı kimyasal silah kullanmaya devam etmiştir.
Dünyanın patronluğuna soyunan BM Güvenlik Konseyi ve BM Genel Kurulu olayları sadece seyretmekte; hatta iç savaşın kızışması, insan kayıplarının artması ve bölge ülkelerinin de  en çok bedelle kaosun sürgit devamını sağlamaktadırlar.
1970 yılında bir darbe sonucu işbaşına gelen Esed ve 47 yıldır Baasçı diktatörlük ile yönetilen tek parti rejimine karşı Suriye halkı, 15 Mart 2011’de başkaldırarak demokrasi ve özgürlükleri için direnmeye devam ediyor. Bu meşru ve haklı direnişi sulandırmak ve meşruiyetini kaybettirmek için DAİŞ bahanesiyle ülkeye müdahale eden başta ABD, Rusya ve İran olmak üzere birçok dış güç, sadece insan kaybını artırmak ve Suriye’nin geleceğini yönetilemez hale getirmek için acımasızca saldırmaya devam etmektedirler.
İdlib’te kullanılan kimyasal gazlar, bombayı taşıyan uçaklar ve kullanan pilotların arkasında da yine aynı dış güçler bulunmaktadır.
ABD, Rusya ve İran, Esed’in zulmünün devamında ve masum Suriyeli insanların katl edilmesinde müşterek bir sorumluluğa ve vebale sahiptirler. Bunlar Suriye’de açık bir insanlık suçu işlemektedirler.
İnsanlık vicdanında ve tarih önünde bunlar lanet ve nefretle hatırlanacaktır.
Mardin STK Platformu olarak; sivil halka karşı İdlib’te yaşanan kimyasal silah saldırısını şiddetle kınıyor, sorumlularının ve destekçilerinin mutlaka hesap vermelerini bekliyor ve 100 civarında vefat eden masum insanlarımıza Allahtan rahmet, yaralı 400 civarındaki yaralılara Allahtan şifalar diliyoruz.
Bu vesileyle ilimizde yaşayan Suriyeli muhacir kardeşlerimize halkımızın daha çok sahip çıkarak Ensar olma sorumluluğunu ifa etmesini bekliyoruz.
İçinden geçtiğimiz karanlık gecelerin nurlu sabahlarına erişmesini Allahtan temenni ediyoruz.”