GÜNDEM Haber Girişi : 21 Temmuz 2016 08:03

Mardin Valisi, Nusaybin’deki STK’larla bir araya geldi

Mardin Valisi, Nusaybin’deki STK’larla bir araya geldi
Mardin Valisi Mustafa Yaman, Nusaybin Kaymakamı Murat Sarı ile beraber ilçedeki STK, STÖ ve Muhtarlarla bir araya geldi.
Arif Altunkaynak - Nusaybinim.com
Mardin Valisi Mustafa Yaman, Nusaybin Kaymakamı Murat Sarı ile beraber ilçedeki STK, STÖ ve Muhtarlarla bir araya geldi.
Nusaybin’de yasağın kaldırılması sonrası yapılacak çalışmaların değerlendirildiği toplantıda Vali Yaman ve Kaymakam Sarı, ilçedeki STK ve ST֒leri dinledi.
Toplantıya katılan STK, STÖ ve Muhtarların Vali Yaman, Kaymakam Sarı ve yetkililere,
“İlçemizde Meydana gelen olaylar sonucunda huzur ve istikrarın sağlanması ve yaraların sarılması konusunda yapılacak çalışmalar;
En çok zarar gören 6 Mahallede yaşayan insanların dönüşü ve barınma sorunları.
Nusaybin deki yaklaşık 2500 Esnafın durumu zarar ve ziyanlarının tanzimi.
Tel örgülerle çevrilmiş olan altı mahallede özellikle kenar bölgelerinde sağlam kalan ve zarar görmemiş binaların halka açılması,
Meydana gelen olaylarda zarar gören insanların zararlarının karşılanması,
Halkın zararlarının karşılanması konusunda hızlı hareket edilmesi ve yerel komisyonların kurulması,” gibi konular ilettikleri öğrenildi.

-VALİ YAMAN: “HİÇ BİR VATANDAŞIMIZ MAĞDUR EDİLMEYECEKTİR”
Mardin Valisi Yaman’ın Nusaybin’de meydana gelen olaylar neticesinde halkın mağduriyetlerinin giderilmesi konusunda devletin üzerine düşeni yaptığını ve yapmaya devam edeceği, her konuda vatandaşın yanında yer alınacağı, gerekirse vatandaşın sırtımızda taşınacağı ancak kanunsuz girişimlere de müsamaha gösterilmeyeceğini ifade ettiği öğrenildi.
STK’lara hitabında “Umarım hepimiz geçmişten ders çıkarıp hep beraber geleceğe umutla bakıp çok çalışıp Nusaybin’i o eski huzurlu günlere kavuşturacağız” ifadelerini kullandığı bildirilen Vali Yaman’ın “Şehircilik Bakanlığının göndermiş olduğu hasar tespit komisyonları iki mahalledeki çalışmalarını bitirmiştir.  Diğer dört mahalledeki güvenlik çalışmalarının bitmesinden hemen sonra hızlı bir şekilde o mahallelerin hasar tespiti yapılacaktır. Evleri zarar gören ve evlerine dönemeyecek vatandaşlara maddi kira desteği Artuklu, Midyat, Kızıltepe ve Nusaybin’de düzenli ödenecektir. Bu mağdur ailelerin devletten hasarlarını alana kadar bu destek sürecektir.
Nusaybin esnafının biran önce işine dönmesi için öncelik esnafa verilecek hızlı bir şekilde zarar ziyan tespit komisyonları görevlendirilecektir. Esnafın her türlü zararı ziyanı devletçe karşılanacaktır ve esnafımız hiçbir şekilde mağdur edilmeyecektir.” 
Vali Yaman ve Kaymakam Sarı’ya yöneltilen sorulara verdikleri cevaplarda tel örgü içinde sağlam kalan bölgelerde bulunan konutlar ve iş yerlerinin alt yapı ve elektrik arızalarının giderilmesi akabinde bu konutların, iş yerlerinin halka açılacağı, tel örgünün bu sağlam yerlerin dışına çekileceği ifade edildiği belirtildi.
Bilgi kirliğinin önüne geçmek için Kaymakamlık bünyesinde bir koordinasyon kurulması talebine de Vali ve Kaymakamın olumlu baktığı bildirildi.