GÜNDEM Haber Girişi : 17 Mayıs 2020 16:42

Maske ve eldivenler için çöp kutuları oluşturuldu

Maske ve eldivenler için çöp kutuları oluşturuldu
Nusaybin Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında kullanılan maske ve eldivenlerin gelişi güzel atılmaması için çöp kutuları hazırladı

Nusaybin Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında kullanılan maske ve eldivenlerin gelişi güzel atılmaması için çöp kutuları hazırladı. 

 

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından oluşturulan çöp bidon ve kutularının üzerine maske ve eldiven işaretleri konularak çeşitli uyarı yazıları yer aldı. 

 

Vatandaşların kullandıkları maske ve eldivenleri gelişi güzel atmaması gerektiğini bildiren Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Şehmus Biltekin, ilk etapta belediye binası ve belediyeye bağlı olan dış birimlere atık maske ve eldiven kutuları bırakılarak personele genelge doğrultusunda bilinçlendirme yapıldığını bildirdi. 

Vatandaşların da dikkat etmesi uyarılarında bulunan Biltekin, "Burada atık maske ve eldiven kutulara atılarak 72 saat bekledikten sonra görevli tarafından torbanın ağzı sıkıca bağlanarak ikinci bir poşete alınmak suretiyle çöp kutularına atılacaktır. Aynı şekilde vatandaşların da atık durumunda bulunan maske ve eldivenlerini bir poşet içinde 72 saat bekletildikten sonra ikinci bir poşete koyarak evsel atıkların içine atmaları gerekir. Vatandaşlarımızın kullandıkları mask eve eldivenleri gelişi güzel sağa sola, cadde, bahçe, avlu ve parklara atmaması gerekir" dedi. 

 

Biltekin, maske ve eldiven atıkları için önümüzdeki günlerde tüm resmi kurumlar nezdinde girişimlere yaparak kurum girişlerine 'atık maske ve eldiven kutusu' bırakmayı hedeflediklerini kaydetti.