RAMAZAN Haber Girişi : 29 Ağustos 2011 18:36

Metropolit Özmen'den Bayram mesajı

Metropolit Özmen'den Bayram mesajı
Mardin ve Diyarbakır Metropoliti Filüksinos Saliba Özmen ramazan bayramı nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada İslam Aleminin Mübarek Ramazan Bayramını kutladı.
Arif Altunkaynak
Mardin ve Diyarbakır Metropoliti Filüksinos Saliba Özmen ramazan bayramı nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada İslam Aleminin Mübarek Ramazan Bayramını kutladı.

Özmen, Bayramların, bütün üstün değerleri ve insani erdemleri keşfetmek, yaşamak ve yaşatmak için işlevsel etkilere sahip etkiye sahip olduğunu kaydetti.

Bütün ruhsal disiplinlerin özünde benliği azarlama ve gururu yenmelerinin olduğunu, kaydeden Özmen açılamasında şöyle dedi " Bencillikten uzak her hizmet ve her iyilik, fani dünyada yaşamanın bir bedeli ve kirasıdır. Onun için yardımlaşma, dayanışma, merhamet, ilgilenme, başkasını olduğu gibi kabullenme gibi yaklaşımlar, toplumsal huzura ve düzene katkı sunma, bizi tembellik ve boşluktan çekip çıkarır. Hayatımıza anlam katar. Günümüzde böyle bir tutum zor gözükse de, aslında bu incelik, her kültürde ve her inançta var olan bir ilişki tarzıdır. Hayata hizmet ruhuyla bakmak, kimseyi kötülememek, kimseyi dışlamamak, kavgacı olmamak, uysal olmak, başkalarına yumuşak davranmak, çağdaş toplumda insana değer vermenin gereklerinden bazıları olsa da, bahsedilen ruhsal disiplinin olmazsa olmazlarındandır. Bunu yaşamak için, bütün söylemlerin ötesinde, her şeyi aşan sakin, lütufkar bir ruha, birbirimize karşı içsel bir barışa, dayanışmaya sahip olmalıyız. İnsanlık bir aile ise, bu ailenin saygın üyeleri birbirlerini karşılıksız ve lütufkar bir anlayışla onurlandırmalıdır. Bu düşüncelerle, sosyal yaraların özdeşleşme ruhuyla sarılmasına etkin bir vesile olması temennisiyle, Mardin'de yaşayan kardeşlerimizin şahsında İslam Aleminin Mübarek Ramazan Bayramım şahsım ve cemaatim adına kutluyor. Yüce Allah'tan herkese sağlık ve basanlar niyaz ediyorum. "  / Nusaybinim.com