EĞİTİM Haber Girişi : 26 Temmuz 2019 14:44

Milli Eğitim ve DİKA projesi ile öğretmenler proje yazıp üretecek

Milli Eğitim ve DİKA projesi ile öğretmenler proje yazıp üretecek
Nusaybin Milli Eğitim Müdürlüğü ile Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) arasında öğretmenlere proje yazdırıp üretecek bir projeye imza atıldı.

Nusaybin Milli Eğitim Müdürlüğü ile Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) arasında öğretmenlere proje yazdırıp üretecek bir projeye imza atıldı.

 

Nusaybin'de göreve geldiği günden buyana sürekli yeni projeler üretilmesine öncülük eden Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin ile DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ arasında "Nusaybin’de Proje Döngüsü Eğitimi” projesi imzaları atıldı.

 

"Nusaybin’de Proje Döngüsü Eğitimi" projesinin; Nusaybin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli otuz öğretmene teknik destek kapsamında proje yazma ve üretme yetkinliği kazandıracak bir proje olduğu belirtildi.

Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ ve DİKA personelinin kendilerine her türlü desteği sunduğunu belirten Milli Eğitim Müdürü Çetin, DİKA desteğiyle ilçede ilk etapta 30 öğretmenin projeler yazma ve üretmesi eğitimi vereceklerini kaydetti. Desteklerinden dolayı DİKA Genel Sekreteri Altındağ'a teşekkür eden Milli Eğitim Müdürü Çetin, DİKA tarafından daha önce kabul edilen projelerin yavaş yavaş hayata geçtiğini söyledi.

 

- DİKA DESTEĞİYLE "ENGEL TANIMAYAN YETENEKLİ SINIFLAR" PROJESİ HAYATA GEÇİYOR

 

2018 yılından Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ergün Baysal döneminden Nusaybin Belediyesi, DİKA ve Nusaybin Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından oluşturulan "Engel tanımayan yetenekli sınıflar projesinin kabul edildiğini hatırlatan Milli Eğitim Müdürü Çetin, proje kapsamında, 4 adet özel eğitim ve destek eğitim odasının amaca uygun olarak fiziksel olanaklarının arttırılması ve özel eğitim materyalleri ile donatılması, 5 adet müzik odası ve 5 adet resim atölyelerinin oluşturulması ile 4 okulda Robotik kodlama eğitimi laboratuvarı kurulması projesinde çalışmaların bitme aşamasına geldiğini söyledi.

-NUSAYBİN MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ PROJE ÜRETECEK

 

DİKA desteğiyle açılan 'Engel Tanımayan yetenekli sınıflar'ın Nusaybin Eğitimine büyük katkı yapacağını ifade eden Çetin, DİKA'nın desteğiyle "Nusaybin’de Proje Döngüsü Eğitimi” projesi kapsamından öğretmenlerin alacağı eğitimlerle, Nusaybin Milli Eğitim Müdürlüğünün proje yazacağı ve üreteceği bir konuma geleceğini söyledi.

 

Nusaybin Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde bir proje ofisi oluşturmayı hedeflediklerini dile getiren Çetin, ileriki zamanlarda ilçedeki tüm okulların ülke çapında projelere imza atmasını sağlayacaklarını kaydetti.

 

Çetin, projeler konusunda desteklerinden dolayı DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ ve DİKA'ya teşekkür etti.