GÜNDEM Haber Girişi : 20 Eylül 2011 13:23

Musa Anter memleketi Nusaybin'de anıldı

Musa Anter memleketi Nusaybin'de anıldı
Kürt aydın Musa Anter, katledilişinin 19. yılından Mardin'in Nusaybin ilçesinde anıldı.
Musa Anter memleketi Nusaybin'de anıldı
Arif Altunkaynak - Murat Yaman
Kürt aydın Musa Anter, katledilişinin 19. yılından Mardin'in Nusaybin ilçesinde anıldı.
    Nusaybin Belediyesi tarafından organize edilen anma programı Mitanni Kültür Merkezi'nde yapıldı.
    Anma programının açılış konuşmasını yapan Nusaybin Belediyesi Başkanı Ayşe Gökkan; "Ape Musa bizi tekrar bir araya getirdi" dedi.
    Katledilişinin üzerinden 19 yıl geçmesine rağmen katillerinin hala yargı karşısına çıkarılmamasına tepki gçsteren Başkan Gökkan şöyle konuştu;
"19 yıldır hiç bir gün bizden ayrılmadı. En büyük üzüntümüzden biri de katillerinin belli olmasına rağmen yakalanmıyor ve halkın içerisinde elini kolluna sallaya sallaya dolaşıyor. Biz bunun için devleti kınıyoruz. Çünkü Apê Musa'nın katillleri onların yanındadır ve korumaları altındadır. Apê Musa sadece Nusaybinli değil veya Nusaybin'in malı değil tüm Kürdistan'ın parçasıdır."
   
Musa Anter'in arkadaşı Gazeteci Hüseyin Aykol ise, geri kalan 19 yıla rağmen acıların dün gibi olduğunu söyledi.
    Ogünden bu güne çok şeyin değiştini bildiren Aykol; "Gazetelerimiz radyolara, televizyonlara dönüştü. O günden bu güne gerçekten büyük yol aldık. Sonra kurumlarımız büyüdü. Sonra Milletvekillerimizi parlamentoya gönderdik. Tekrar seçimlere girdik. Tekrar daha çok milletvekili seçtik. Bu günlerde de tam da Apê Musa'nın yaşadığı dönemlerdeki gibi çok şiddetli bir savaş ortamına girdik giriyoruz, daha da nereye kadar gidecek bilmiyorum. Ape Musa bu gün kalkıp baksaydı, 19 yıldır ne yaptınız deseydi? Aynı benim bıraktığım yerdesiniz derdi." şeklinde konuştu.
    Konuşmalardan sonra Katledilen gazeteciler ve Kürt medya tarihini anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı. Şiir ve Çocuk korosunun konserinden sonra Musa Anter'in Akarsu Beldesinde bulunan mezarı ziyaret edildi.
    Anma programına Nusaybin ilçe ve belde belediye başkanları, BDP başkanları ve yöneticileri, STK temilcisileri, Eğitim-sen temsilcisi ve üyeleri ile vatandaşlar katıldı. / Nusaybinim.com