GÜNDEM Haber Girişi : 20 Eylül 2013 16:08

Musa Anter Mezarı başında anıldı

Musa Anter Mezarı başında anıldı
Diyarbakır'da katledilen Kürt Aydın yazar Musa Anter, ölümün 21. yıl dönümünde Nusaybin'de mezarı başında anıldı.
Musa Anter Mezarı başında anıldı
Arif Altunkaynak - Nusaybinim.com
Diyarbakır'da katledilen Kürt Aydın yazar Musa Anter, ölümün 21. yıl dönümünde Nusaybin'de mezarı başında anıldı.
Nusaybin'e bağlı Akarsu Beldesinde yapılan anma törenine Anter'in çocukları Dicle, Rahşan ve Anter Anter yanı sıra Nusaybin Belediye başkanı Ayşe Gökkan, BDP il başkanı Reşat Kaymaz, İlçe başkanı Abdulbari Eren, İnşaat Mühendisleri Odası temsilcisi Dara Yıldırım, Kurdi-der, Meya-der temsilcileri, KESK disiplin kurulu üyesi Gürbüz Demir, Eğitim-sen baş temsilcisi Abdullah Gökçe ve vatandaşlar katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Azadiya Welat gazetesi temsilcisi Hakkı Boltan: "Meslekteki yol göstericimiz Musa Anter'in gösterdiği yolda devam ediyoruz. Sizin gösterdiğiniz cesaret felsefesi, Özgür basın geleneği felsefesinden geri adım atmıyoruz. Mezarında rahat uyu Apê Musa" dedi.
 
BDP il başkanı Kaymaz ise: "Çok iyi biliyoruz ki Apê Musa ıslık dahi çalsa devlet ona dava açardı. Apê Musa'ya saldıranlar kirli zihniyetli insanlardı. Onlar Apê Musa'dan değil tüm Kürdistan coğrafyasından korkuyorlardı. Apê Musa Kürt çocuklarının dedesidir. Onlar ne kadar saldırırsa saldırsın ne Kürdistan'ın çocukları ne Kürdistanlı dedeler, ne Kadın, çocuk ve anneler özgürlük yolundan dönmeyecekler. Bu kirli zihniyet bunu anlamıyor. Apê Musa Kürtler için bir çınardı. Şuanda kendi evinin bahçesinde çınarın altında kutsal bir toprakta yatıyor. En yakın zamanda Özgür Kürdistan ve Özgür lider Apo'nun müjdesini sana getirceğiz. AKP Devleti bilsin ki Kürt halkı Özgürlük ve barış çizgisinden ayrılmayacaktır. Apê Musa'nın şahsiyetinde Apê Musa'nın katilleri ve 17 bin faili meçhulun katillerinin ortaya çıkması gerekir." şeklinde konuştu.
Konuşmalardan sonra Musa Anter'in oğlu Dicle Anter anma törenine katılanlara teşekkür etti.
Dini vecibelerin yerine getirilmesinden sonra vatandaşlar mezarlıktan ayrıldı.