EĞİTİM Haber Girişi : 26 Şubat 2021 13:51

Neriman ve Celal Özel Nusaybin Meslek Yüksekokulu Hayırlı olsun

Neriman ve Celal Özel Nusaybin Meslek Yüksekokulu Hayırlı olsun
Nusaybin’de Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı (NESO) Ömer Özel tarafından anne ve babası adına yaptırılacak Nusaybin Meslek Yüksekokulu Protokolü İmza Töreni gerçekleştirildi
Neriman ve Celal Özel Nusaybin Meslek Yüksekokulu Hayırlı olsun

Nusaybin’de Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı (NESO) Ömer Özel tarafından anne ve babası adına yaptırılacak Nusaybin Meslek Yüksekokulu Protokolü İmza Töreni gerçekleştirildi

 

Valilik Dara Toplantı salonunda gerçekleşen protokol imza törenine, Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Emre Yalçın, Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, Hayırsever İşadamı Ömer Özel, İşadamı Özel’in babası Celal Özel, Kayınpederi Ahmet Cengiz ve aile üyeleri katıldı.

 

İmza töreninde konuşan Vali Mahmut Demirtaş, Mardin’de gerçekleştirilen eğitim yatırımlarına dikkat çekerek, “Son bir ayda üniversitemizde ciddi anlamda değişiklikler olduğunu görüyoruz. Yaklaşık bir ay önce Midyat’ta kurulması planlanan Sanat ve Tasarım Fakültesi GAİB Başkanı Mahsum Altunkaya ile protokol imzaladık. Yine Midyat ilçemizde yapılacak 200 kişilik öğrenci yurdu için Belediye Başkanımız Veysi Şahin ile protokol imzaladık.” dedi. 

Üniversitelerin bir ülkenin değişim ve dönüşümüne ön ayak olduğunu belirten Vali Demirtaş, şunları söyledi:

 

“Mardin’i farklılaştıracak, gündemini değiştirecek projeler gerçekleştiriyoruz. Bu müjdelerimiz üniversitemiz ve sivil toplum örgütlerimiz ile devam edecek. İnşallah bu üniversitede hayırlı evlatlar, bu ülkeye hizmet edecek kişiler yetiştiririz. Bizim gençlerimize sahip çıkmamız lazım. Gençlere sahip çıkılacak yerde kesinlikle üniversitelerimiz, okullarımız, işyerlerimiz, sanayilerimizdir. İnşallah yakında bir zamanda Nusaybin’de Organize Sanayi Bölgesi kuracağız. Üniversitemizde mezun olan öğrencilerimiz orada üretime, istihdama katkıda bulunacaklar. Hep birlikte bu ülkeyi, bu ili büyüteceğiz, geliştireceğiz. Üniversitenin Nusaybin’imize ve Mardin’imize hayırlı olmasını diliyorum.”

 

Vali Demirtaş, hayırsever işadamı Ömer Özel’e yetiştiği ilçeye yüksekokul binasını yapacağı için ve eğitime katkılarından dolayı teşekkür etti.

 

Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar da insanlık tarihinin ilk üniversitelerinden birinin kurulduğu yerin Nusaybin olduğunu, bu açıdan bakıldığında Nusaybin’in üniversiteye uzak olmadığını söyledi, yeni yüksekokulun hayırlara vesile olmasını diledi.

 

Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Emre Yalçın ise, Nusaybin’e kazandırdıkları Meslek Yüksekokulu için İşadamı Ömer Özel’e teşekkür etti.

 

-ÖZEL, “BU YÜKSEKOKUL İLE İLİM TEKRAR NUSAYBİN’E GETİRİLMEKTEDİR.”
İşadamı Ömer Özel ise, doğup büyüğü ilçeye vefanın bir nişanesi olacak Neriman ve Celal Özel Nusaybin Meslek Yüksekokulunun hizmet binasının inşa edecek olmanın gururu ve mutluluğunu yaşadığını kaydetti.

 

Kendisine ve ailesine bu fırsatı verdikleri için Vali Demirtaş, Kaymakam Yalçın ve Rektör Özcoşar’a teşekkür eden Özel konuşmasını şöyle sürdürdü,

 

“Eğitim; iyi niyetleri, güzel işlere çevirir. İyi niyetin filizlenmeden kuruyup gittiği bir coğrafyanın insanlarıyız biz. İyi niyetin filizleneceği yer; eğitim kurumları, üniversitelerdir. Bu bilinçle, bugün burada doğup büyüdüğümüz güzel şehrimiz Nusaybin’e ve bu kadim topraklara vefamızın bir nişanesi olan Neriman ve Celal Özel Nusaybin Meslek Yüksekokulunun Protokol imza töreni vesilesi bir araya gelmiş bulunmaktayız.
Hazreti Peygamberin çağları aşan bir öğüdü var bütün insanlığa ve bizlere: “İlim Çin’de de olsa onu bulup alın.” Diye. Bu Yüksekokul ile ilim Nusaybin’e getirilmektedir. Bu ilim yuvasında gençler; “yaşlı ve hasta bakımı, iş sağlığı ve güvenliği, yabancı dil” gibi önemli alanlarda eğitimi alacaklar. Ancak; yıllar önce hayalini kurduğumuz bu meslek yüksekokulumuzun binalarının yapılarak bir kampüse kavuşması tüm Nusaybinli hemşerilerim gibi benim de içimde bir uhde olarak kalmıştı. Allah’a hamdolsun bugün burada imzalarını atacağımız protokolle, Nusaybin Meslek Yüksekokulunun kampüsünün ilk harc ve ilk tuğlasının bizlere nasip olmasının tarifsiz gurur ve mutluluğunu yaşıyorum. 2021-2022 eğitim öğretim sezonuna yetişmesi için hızlı bir şekilde başlayıp, Mardin Artuklu Üniversitemize teslimi teslim edeceğimiz günlere de Allah’ın izniyle hep birlikte şahitlik edeceğiz. 
Üniversite evrensel değerler ile yerel değerlerin buluştuğu, harmanlandığı merkezlerdir. Kentlerin, kasabaların değişimi, dönüşümünü etkileyen birçok faktör vardır ancak bu faktörler içinde üniversiteler en başta gelmektedir. 
Bu yüksekokulda okumaya Türkiye’nin her tarafından öğrenciler gelecek. Bu öğrenciler; bölgeyi, Nusaybin’i, Nusaybinliyi tanıyacaklar. Nusaybinli insanların; misafirperverliğini, vefasını, yabancıya sevgisini, saygısını yakından görecek, yaşayacak ve önyargılarından arınmış olarak bu kentten ayrılacaklar. Nusaybin onların ikinci memleketi olacak. Hayatları boyunca Nusaybin’in gönüllü iyi niyet elçileri olacaklar. Bu iyi niyet elçilerinin okuyacakları yüksekokulun harcında emeği olmak gerçekten büyük bir heyecan, büyük bir bahtiyarlıktır.
Bugünlere gelmemi sağlayan kıymetli Anne ve babamın ismini sonsuza dek yaşatacak olan bu güzel eseri memleketime kazandırmamıza vesile olan başta sayın Valimize, saygıdeğer Rektörümüze ve değerli kaymakamımıza Şükranlarımı sunuyor, Nusaybin’imize ve hemşerilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

 

Neriman ve Celal Özel Nusaybin Meslek Yüksekokulu, 4 bin 150 metrekaresi kapalı olmak üzere yaklaşık 4 bin 400 metrekare alana sahip 9 derslik 270 öğrencinin eğitim öğretim göreceği yüksekokul binasının 2021-2022 eğitim öğretim yılına yetiştirilmesi hedefleniyor.