EĞİTİM Haber Girişi : 29 Mayıs 2015 07:58

Nusaybin Anadolu Artuklu Fen Lisesiyle yarışıyor

Nusaybin Anadolu Artuklu Fen Lisesiyle yarışıyor
Nusaybin Anadolu Lisesi, Mardin'de katıldığı yarışmalarda tüm rakiplerini geçerek Artuklu Fen Lisesiyle yarıştı. Nusaybin Anadolu iki yarışmada da ikinci oldu.
Arif Altunkaynak - Nusaybinim.com Eğitim Servisi
Mardin’de yapılan il geneli Matematik olimpiyatları yarışmasında Nusaybini temsilen Nusaybin Anadolu Lisesi öğrencileri (Vedat Kavak, Fetullah Barulay, Medine Uslu) katıldı. 
Yarışmada sorulan 15 sorunun hepsini doğru cevap veren Nusaybin Anadolu Lisesi öğrencileri, Kızıltepe İpekyolu Anadolu Lisesi ve Artuklu Fen Lisesi  ile finale kaldı. 
Yarışmada sorulan 5 soruluk yedek sorularda yine Fen Lisesi ile tüm sorulara doğru cevap vererek ikinci uzatmaların son sorusuna kadar gelen Nusaybin Anadolu Lisesi öğrencileri, son soruya yanlış cevap verdi ve yarışmayı Artuklu Fen lisesinin arkasından ikincilikle bitirdi. 
Yarışmayı İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, Nusaybin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Zeki Can ve il ile ilçe Milli Eğitim Şube Müdürleri de izledi.

-MÜNAZARADA DA İKİNCİ
Mardin’de düzenlenen il geneli Münazara şenliklerine yine Nusaybin’i temsilen Nusaybin Anadolu lisesi öğrencileri (Harun Aktaş, Zeki Mervan An, İrem Özdemir, Nazlıcan Ersoy, Zekiye Doğan) katıldı.
Finalde Artuklu Fen Lisesi ile karşılaşan Nusaybin Anadolu Lisesi öğrencileri Münazara yarışmasında da ikinci oldu.
Okul Müdürü Muhsin Cesur, yarışmalarda dereceye giren öğrenci ve öğretmenlerini tebrik etti.