GÜNDEM Haber Girişi : 21 Mart 2022 22:07

Nusaybin Belediyesi Nevruz Festivali düzenledi

Nusaybin Belediyesi Nevruz Festivali düzenledi
Nusaybin Belediye Başkanlığı tarafından Mitanni Kültür Merkezinde Nevruz Festivali düzenlendi.
Nusaybin Belediyesi Nevruz Festivali düzenledi

Nusaybin Belediye Başkanlığı tarafından Mitanni Kültür Merkezinde Nevruz Festivali düzenlendi.

 

Nusaybin Belediyesi tarafından "Baharın ve Kardeşliğin Müjdeleyicisi" temasıyla Nevruz Festivali organize edildi.

 

Mitanni Kültür Merkezinde düzenlenen festival, yerel ozanların ribab gösteriyle başladı. Nevruz ateşinin yakılmasından sonra Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı tarafından yapılan konuşma, Kürtçe olarak "Nevruz Kutlu olsun" sözleriyle başladı.

 

Nusaybin Kaymakamlığı ve Nusaybin Belediyesi olarak Baharın Müjdeleyici Nevruzu tüm hemşehrilerimizle birlikte dostluk, kardeşlik ve coşku içerisinde kutladıklarını bildiren Kayabaşı, "Aziz Nusaybinliler, kardeşliğin, barışın, sevginin sembolü Baharın müjdeleyicisi Nevruzunuz kutlu olsun. Nevruz barışın, kardeşliğin sembolüdür. Bu sembolün de yaşatıldığı en güzel yer Dünyanın ilk Üniversitesini bulunduğu, Zeynel Abidin Camisi'nin bulunduğu, Mor Evgin Manastırın bulunduğu kardeşliği şehri, medeniyetin şehri, sevginin şehri, barışı şehri Nusaybin'dir" ifadelerini kullandı.

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Kayabaşı'nın konuşmalarından sonra ünlü Müzik Grubu İmera sahne aldı. Nusaybinliler Grup İmera'nın müzikleri eşliğinde Nevruzu büyük bir coşkuyla kutladı.

 

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı ile eşi Nigar Kayabaşı vatandaşların coşkusuna ortak olarak halay çektiler.

 

Yaklaşık 2 saat süren programda çocuklar şişme oyun parkurlarında eğlenirken maskotlar gösteriler sundu.

 

Nevruz Festivaline Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı, eşi Nigar Kayabaşı, Cumhuriyet Başsavcısı Hami Can, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yarbay Kahraman Gürbüz, Emniyet Müdürü Erhan Koç, MHP İlçe Başkanı Bedrettin Aslan ve Nusaybinli katıldı.