GÜNDEM Haber Girişi : 27 Aralık 2017 09:01

Nusaybin Çiftçiler Derneği kuruldu

Nusaybin Çiftçiler Derneği kuruldu
Nusaybin'de Çiftçiler Derneği kuruluşu tamamlayarak faaliyete girdi. Kurucu başkan ve yönetimi göreve başladı.
Nusaybin'de Çiftçiler Derneği kuruluşu tamamlayarak faaliyete girdi. Kurucu başkan ve yönetimi göreve başladı.
Mehmet Latif Köseoğlu tarafından kurulan ve önümüzdeki günlerde bina açılışı yapılacak dernek faaliyetlerine başladı. Nusaybin Çiftçiler Derneğinin kuruluşunu tamamladığını kaydeden Köseoğlu, derneğin tüm Nusaybinli çiftçilere hayırlı olması temennisinde bulundu.
Çiftçilerin üye kayıtlarını almaya başladıklarını kaydeden Köseoğlu şöyle konuştu:
“Bundan böyle çiftçilerimizin derneğimize gelerek üye olmalarını istiyoruz. Derneğimizin kuruluş amacı, çiftçilerimizin sorunları için kamu kurum ve kuruluşları ile bir köprü görevini üstlenmektir. Çiftçilerimizin sorunlarını dile getirmek ve sorunlarını çözmektir.”

-“DERNEK BÜNYESİNDE ÇİFTÇİ DANIŞMANI VE AVUKAT BULUNACAK”
Çiftçilerin zaman zaman kamu kurum ve kuruluşları ile çeşitli hukuksal sorunlarını yaşadığını hatırlatan Köseoğlu: “Derneğimiz hukuksal açıdan çiftçilerimizin kamu kurum ve kuruluşları ile sorunlarını iyi bir şekilde çözmek için dernek bünyesinde bir avukat bulundurmayı hedefliyoruz. Çiftçilerimizin iyi bir hasat elde edebilmeleri konusunda çiftçi danışmanlığı bulunduracağız” dedi.

-“BLOKE HESAPLAR İÇİN MÜCADEL EDECEĞİZ”
Nusaybin’de birçok çiftçinin hesaplarına elektrik şirketi tarafından bloke konulduğu ve Toprak Mahsulleri Ofisinin iki yıldır Nusaybin çiftçisinin mahsulünü almadığı ifade eden Köseoğlu açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Elektrik şirketi tarafından hesaplarına bloke konulan çiftçilerimizin hesaplarındaki blokenin biran önce kaldırılması için girişimlerde bulunacağız. Kuyusu olmadığı halde haksız yere hesabına bloke konulan çiftçilerimizin uğradığı haksızlığı biran önce giderilmesi için çalışacağız. Elektrik şirketinin hiçbir dayanağı olmadığı halde çiftçilerimizin hesaplarına bloke koymuştur. 
Ayrıca Toprak Mahsulleri Ofisi iki yıldan beri çiftçilerimizin mahsullerini almamaktadır, çiftçilerimiz mağdur olmaktadır. Yetkililerle görüşüp mağduriyetin giderilmesini sağlayacağız. Bu sorunlar çiftçilerimizin desteğiyle çözüme ulaşacaktır.”