GÜNDEM Haber Girişi : 13 Aralık 2013 10:37

Nusaybin - Cizre Karayolu ulaşıma kapandı

Nusaybin - Cizre Karayolu ulaşıma kapandı
Güneydoğu'da kar yağışı sonrası yollar trafiğe kapandı.
Nusaybin - Cizre Karayolu ulaşıma kapandı
Nusaybinim.com Haber Servisi
İpekyolu olarak bilinen Uluslararası E-90 Karayolu 3 gündür trafiğe kapalı olduğu belirtildi.
Nusaybin - Cizre Karayolu 50'in kilometrede kar yağışı sonrası kapan yolun açılaması nedeniyle, Nusaybin'de Karayolu tek taraflı olarak trafiğe kapatıldı.
Nusaybin Yeni Sınır kapısı mevkiinde yolu trafiğe kapatan trafik polisi, Cizre tarafına araçlarn geçişine izin vermiyor. Nusaybin'de araç kuyruğu 10 km. ulaşmış durumda.
Bu arada yolda kalan sürücüler yolda çalışma olmadığını ileri sürerek duruma tepki gösterdi. Kuyrukta bulunan araçların büyük bölümü tırlardan oluşurken, araçların Irak'a ihracat yükü taşıdıkları ifade edildi.
Cizre istikametine gidecek Şehirlerarası otobüs firmaları da içerisindeki yolcularla birlikte Nusaybin Otgarı ve yol üstündeki tesislerde park etmiş durumda.
Muhabirimizin edindiği bilgilere göre, Nusaybin - Cizre Karayolunun 50'inci kilometresinde, kar yağışı sonrası makas yaparak yolu trafiğe kapatan tırların sebep olduğu yol kapatması üçüncü gününe girdiği öğrenildi.
Nusaybin kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Nusaybin Belediyesi yolda kalan Otobüsler ile Kar bölgesinde kalan vatandaşlara kumanya gönderdiği kaydedildi.