GÜNDEM Haber Girişi : 13 Aralık 2013 15:15

Nusaybin - Cizre Karayolu ulaşıma tek yönde açıldı

Nusaybin - Cizre Karayolu ulaşıma tek yönde açıldı
Kar nedeniyle 72 saatir kapalı olan Nusaybin - Cizre Karayolu ulaşıma tek yön olarak açıldı
Nusaybin - Cizre Karayolu ulaşıma tek yönde açıldı
Nusaybinim.com Haber Servisi
Kar nedeniyle 72 saatir kapalı olan Nusaybin - Cizre Karayolu ulaşıma tek yön olarak açıldı.

Şırnak'ın Cizre ilçesine bağlı Gültepe köyü mevkiinde kar yağışı sonrası yol trafiğe kapandı. Çevre köylerde yaşayan vatandaşların yardımıyla yol Cizre - Nusaybin istikametine tek yön olarak ulaşıma açıldı. Bölgeye gönderilen Askeri Birlikler Şırnak il sınırına ulaştı.

Bu arada 3 gündür bölgede mahsur kalarak donma tehlikesi geçiren sürücüler ve vatandaşlar Karayollarına tepki göstedi. Yolun kar nedeniyle değil yağış sonrası yoldan çıkan bazı araçlar yüzünden kapandığını ileri süren vatandaşlar, 3 gündür kaderlerine terkedildiklerini kaydetti.

Yolda mahsur kalanların yardımına Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan da gitti.
Mardin - Şırnak il sınırına giden Başkan Gökkan, sürücü ve vatandaşlarla görüşerek durumu AFAD ve Karayolları yetkililerine bildirdi.

Burada gazetecilere açıklama yapan başkan Gökkan, vatandaşların düzlük bir yolda 3 gün boyunca mahsur kalmasının insanlığın yüz karası olduğunu söyledi.

3 gündür uluslararası bir yolun 35 kilometre kapandığını kaydeden Başkan Gökkan: "Devletin tüm yetkilileri aranmış ama üç gündür insanlar burada aç, sussuz ve soğuktan donma tehlikesi geçirmişler. 21. yüzyılda uluslararası bir yol hem de dümdüz ovada 3 gün boyunca 35 kilometre kapanması insanlığın yüz karasıdır. Tüm yetkililerin birkez daha bu rezaletin yaşanmaması için önlem alması gerekiyor. Sorumlulurı sorumluluklarına davet diyoruz." şeklinde konuştu.

Öte yanda Mardin ve Kızıltepe'den gelerek Cizre'ye gitmek isteyen araçlar Nusaybin çıkışıda bekletiliyor. Nusaybin - Kızıltepe istikametine doğru yaklaşık 7 kilmetrelik araç kuyruğu oluştu.

Mahsur kalanlara Nusaybin Belediyesi ve Nusaybin Kaymakamlığı tarafından kumanya gönderildiği ifade edildi.