EĞİTİM Haber Girişi : 28 Nisan 2015 15:04

Nusaybin'de "Kariyer ve İstihdam" paneli

Nusaybin'de "Kariyer ve İstihdam" paneli
MAÜ Nusaybin Meslek Yüksekokulu tarafından "1. Kariyer Edinme ve İstihdam Olanakları" konulu panel düzenledi.

Arif Altunkaynak - Nusaybinim.com
Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) Nusaybin Meslek Yüksekokulu (MYO) tarafından "1. Kariyer Edinme ve İstihdam Olanakları" konulu panel düzenledi.
Mitanni Kültür Merkezinde düzenlenen panel, Nusaybin MYO Müdürü Tarık Demir’in açılış konuşmasıyla başladı.
Nusaybin’de bir Üniversite Kurumu olduğunu belirten Demir, bu okulu duyurma gayretinde olduklarını kaydetti.
Demir konuşmasını şöyle sürdürdü:
“İlçemize, yaşadığımız şehrimize kurumsal bir katkıda bulunmak istedik.  Yükseköğretim, konuşlandığı yerde kaliteden, eğitimden, bilimden ve insanın gelişime ihtiyaç duyduğu her şeyden bahseder. Şuan Dış Ticaret ve Uygulamalı İngilizce Çevirmenlik programı olmak üzere iki programda eğitim öğretim faaliyetlerimizi devam ettiriyoruz. Bu programlar Türkiye’nin ve Dünyanın her yerinde iş yapacak nitelikte programlarladır.”
Panelde; "Yabancı Diller ve Kültürler Bölümü Tanıtımı ve İstihdam Olanakları" konusunda Öğretim Görevlileri Kamil Aksöz ve Abdurrahman Serhat Aslan, "Dış Ticaret Bölümü Dikey Geçiş İmkanları" konusunda Öğretim Görevlisi Hatice Genç Kavas, "Kamu Sektörü İstihdam Olanakları" konusunda Öğretim Görevlisi Mehmet Celal Gültekin, "Özel Sektör İstihdam Olanakları" konusunda Öğretim Görevlisi Ömer Fazıl Emek ve “Personel istihdamı ve Kariyer Geliştirme” konusunda da İpekyol Gümrük Müşavirliği CEO’su Kemal Aslan birer konuşma yaptı.
Panele Kaymakam Haluk Çakmak, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Zeki Can, Müftü Seyit Ali Aydil, Nusaybin MYO Sekreteri Abdurrahman Ceylan Kamu Kurum ve Kuruluş ile STK temsilcileri katıldı.
Panelin sonunda öğretim görevlileri ve MYO Sekreteri Abdurrahman Ceylan'a plaket verildi.