GÜNDEM Haber Girişi : 19 Eylül 2016 13:10

Nusaybin'de 6 STK ve STÖ'den öğretmenlere destek açıklaması

Nusaybin'de 6 STK ve STÖ'den öğretmenlere destek açıklaması
Nusaybin'de açığa alınan öğretmenler için 6 STK ve STÖ'den ortak destek açıklaması yayınladı.
Nusaybinim.com Haber Servisi
Nusaybin'de açığa alınan öğretmenler için 6 STK ve STÖ'den ortak destek açıklaması yayınladı.
Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Şoförler ve Otomobilciler Odası, Seyit-der, Kuyumcular ve Sarraflar Derneği, Dorika Der ve Dermemika Derneği ortak açıklama yayınladı.
Açıklam şöyle:
"Biz aşağıda isimleri bulunan Nusaybin STK'ları adına ilçemizde görevden uzaklaştırılan öğretmenler ilgili olarak aşağıdaki açıklamayı yapmayı sosyal bir sorumluluk olarak görmekteyiz.
2015-2016 Eğitim- öğretim yılında ilçemizde yaşanan olaylardan dolayı çok zor bir eğitim yılı geçirdik.Bütün öğretmen ve öğrencilerle birlikte, velilerimiz bu yıl için tam umutlanmışken, 09/09/2016 tarihinde ülke genelinde yaklaşık 11500 öğretmenin açığa alındığı ile ilgili haberle sarsıldık.Maalesef ilçemizde de çoğu kıdemli,tecrubeli ve üstün gayretle çalıştığına yakinen şahit olduğumuz 361 öğretmenimiz soruşturmanın salahiyeti açısında açığa alınmıştır. Bu yüzden 2016-2017 eğitim ve öğretim yılının açılışına buruk ve üzüntülü bir şekilde girdik.15 temmuz mili irade ve demokrasimize yönelik menfur kalkışmadan dolayı ihanet,şebekesine katılmamış olan onlarca suçsuz,ilgisiz değerli eğitimcimiz olan öğretmenlerimizin açığa alındığına ve ihraç edildiğine şahit olduk. Eğitimin temel hedefi, sağlıklı, çalışkan, üretken, araştıran, soruşturan ve yorumlayan Ülkesine faydalı, yararlı bireyler yetiştirmektir.
Yeni bir eğitim –öğretim yılına girdiğimiz bugün biz veliler olarak büyük bir kaygı, huzursuzluk, tedirginlik içerisindeyiz. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın eğitimini işin ehli olan eğitimcilere verilmesi en büyük temennimizdir. Çocuklarımıza güzel, iyi bir eğitim vermekle mükellef olduğumuz kadar. devletine, milletine bağlı  manevi değerlere sahip öğretmenlerin çocuklarımıza ders vermesini de istiyoruz. Duyarlı, bilinçli bireyler olarak inanıyoruz ki! Açığa alma ve ihraçlarda bir yanlışlık  olduğunu; bu  yanlışın  ivedi olarak düzeltileceği inancını taşımaktayız.
Bu bağlamda bireyin masumiyetini ispatlama imkanı verilmeden, öğretmenlerimizin  mesnetsiz, hiçbir somut bilgi ve belge gösterilmeden  itham ve suçlamalarla mesleğinden uzaklaştırılması demokrasi ve hukukla bağdaşmamaktadır.Mardin genelinde Nusaybin İlçemizin eğitimde başarı sıralamasının en üst seviyesinde yer aldığı bilinen bir gerçektir.Bu gerçeklik ortadayken ilçemizin eğitim başarısına büyük bir darbe vuracağına inandığımız bu görevden almaların, ilçemiz eğitimini cezalandırmaya yönelik bir girişim olduğu endişesini taşımaktayız.
Bu duygu ve düşüncelerle 2016-2017 eğitim, öğretim yılının ilçemize velilerimize, çocuklarımıza ve öğretmelerimize hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allahtan niyaz ederken;açığa alınan öğretmenlerimizin soruşturmalarının ivedilikle sonuçlandırılarak mağduriyetlerin bir an önce giderilmesi hususunu  kamu oyuna saygılarımızla arz ediyoruz."
NUSAYBİN ESNAF VE SANATKARLAR ODASI
NUSAYBİN ŞÖFÖRLER VE OTOMOBİLCİLER ODASI
NUSAYBİN SEYİD-DER YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ
NUSAYBİN KUYUMCULAR VE SARRAFLAR DERNEĞİ
NUSAYBİN DORIKAYARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ
NUSAYBİN DERMEMIKA YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ