GÜNDEM Düzenleme Tarihi : 25 Kasım 2020 21:01 Haber Girişi : 25 Kasım 2020 21:02

Nusaybin'de ambalaj atıkları toplandı

Nusaybin'de ambalaj atıkları toplandı
Nusaybin Belediye Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü öncülüğünde, Avrupa Atık Azaltım Haftası etkinlikleri kapsamında Ambalaj Atıklarını toplama ve bilinçlendirme çalışmaları yapıldı.

Nusaybin Belediye Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü öncülüğünde, Avrupa Atık Azaltım Haftası etkinlikleri kapsamında Ambalaj Atıklarını toplama ve bilinçlendirme çalışmaları yapıldı. Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Emrullah Temizkan, ilçe merkezinde ambalaj atıkları topladı.

 

Nusaybin Belediye Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından düzenlenen Ambalaj Atıklarını Toplama çalışmalarına Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Emrullah Temizkan, Emniyet Müdürü Ragup Durmaz, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Latif Özel, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Şehmus Biltekin, STK Temsilcileri, Kamu Kurum ve Kurulu Yöneticileri ile Belediye Personelleri katıldı.

 

 

Cumhuriyet Caddesi Belediye Binası önünden başlayan ambalaj atıkları toplanmasına Sakarya Caddesi, Lozan Caddesi, Cumhuriyet Caddesi, Demir Yolu ve Üçyol güzergâhı boyunca sürdü.

 

Mavi ve siyah poşet ayrımı ile geri dönüşüme giden ambalaj atıklarından kağıt, karton, cam, plastik ve metal mavi poşette, çöpler ise siyah poşette toplanarak belediyeye ait çöp araçlarına taşındı.

 

Etkinlik boyunca geri dönüşüm malzemelerini simgeleyen maskotlar farkındalık oluşturdu.
Öte yanda etkinlikte yer alan bazı belediye birim müdürleri, vatandaşlara bilgilendirici broşür dağıttı.