GÜNDEM Düzenleme Tarihi : 01 Eylül 2020 11:12 Haber Girişi : 01 Eylül 2020 11:14

Nusaybin’de asansör denetimleri devam ediyor

Nusaybin’de asansör denetimleri devam ediyor
Nusaybin Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü, 2020 asansör denetimlerini sıklaştırdı.

Nusaybin Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü, 2020 asansör denetimlerini sıklaştırdı.

Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, ilçedeki binalarda bulunan asansörlerin denetimlerini sürdürüyor.

 

Belediye Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri ile Mühendislik firması ekipleri tarafından yapılan kontrollerde, vatandaşların sağlığı için gerekli uyarılar yapıldığı bildirildi.

 

Yapı Kontrol Müdürlüğünce yapılan açıklamaya göre, “2020 yılı içerisinde mevcut binalarda bulunan tüm asansörlerin muayeneden geçirilmesi planlandığı belirtildi. Asansör İşletme, Bakım ve Periyodik Kontrol Yönetmeliği kapsamında yapılan muayenenin amacı; insanların, insan ve yüklerin taşınmasında kullanılan asansörlerin can ve mal güvenliğini tehdit etmeyecek şekilde kullanımlarını sağlamak ve çevreyi korumak üzere işletme, bakım, periyodik kontrol, mevcut asansörlerin iyileştirilmesi, denetim, garanti ve satış sonrası hizmet şartları ile uyulması gereken kuralları uygulanmasını sağlamaktır.

 

Asansörleri mevcut binalarda gerekli denetimin sağlıklı yapılabilmesi için bina yöneticilerin iş birliği önem arz etmektedir. Bina sorumlusunun yükümlülükleri 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanununun 35 inci maddesinin birinci fıkrasında "Bina sorumlusu, asansörün güvenli bir şekilde çalışmasını sağlamak üzere ayda bir kez bakımını ve yılda bir kez periyodik kontrolünü yaptırmaktan sorumludur denilmektedir. Yapılan kontrolde güvenli olmayan asansörlere eksikleri tamamlamak üzere süre verilecek, süre sonunda eksiklikleri tamamlamayan ve güvensiz durumda olan asansörler mühürlenerek hizmet dışı bırakılacaktır” ifadeleri kullanıldı.