GÜNDEM Haber Girişi : 25 Aralık 2017 09:23

Nusaybin'de Genç Çiftçilere 185 koyun hibe edildi

Nusaybin'de Genç Çiftçilere 185 koyun hibe edildi
Nusaybin'de 'Genç Çiftçi' projesi kapsamında 5 çiftçiye 185 koyun hibe edildi.
Nusaybinim Haber Servisi
Nusaybin'de 'Genç Çiftçi' projesi kapsamında 5 çiftçiye 185 koyun hibe edildi.
Gıda tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın Genç Çiftçi projesi kapsamında proje hazırlayan Nusaybinli 5 Genç Çiftçiye küçükbaş hayvanları verildi. Her genç çiftçiye üretime yönelik 37 koyun verildiğini kaydeden Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ramazan Doğan, hayvancılığın gelişimi için çiftçilere her türlü desteği verdiklerini belirtti.
Doğan: "Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olarak büyükbaş, küçükbaş, ahır tesisleri, kapama meyve bahçeleri, arıcılık ve yumurta - tavuk projesi olarak Nusaybin'de 19 proje gerçekleştirdik. Üretime yönelik projeler ve gençlere iş alanı oluşturmak amacıyla 2018 yılında projelerimize devam edeceğiz. Bu projelerle Nusaybin'de hayvancılık ve meyveciliğin kısa zamanda büyük gelişme göstereceğine inanıyoruz" ifadelerini kullandı.
Tekir Mahallesinde yaşayan ve Genç Çiftçi projesi kapsamında 37 koyun alan Halime Yenigün, Genç Çiftçi projesi kapsamında yaptığı başvurunun kabul edilmesinin mutluluğunu yaşadığını kaydetti. Ailesinin geçiminin hayvancılıkla olduğunu aktaran Yenigün: "Projem kabul edildiği için çok mutlu oldum. Bakanlık ve Nusaybin Müdürlüğüne teşekkür ediyorum. Biz bu hayvanları üretime yönelik besleyeceğiz. Geçimiz süt, yoğurt veya üretim artarsa hayvan satışıyla olacaktır. İnşallah büyük bir hayvan çiftliği oluşturmayı hedefliyorum" dedi.