GÜNDEM Düzenleme Tarihi : 28 Kasım 2020 17:23 Haber Girişi : 28 Kasım 2020 17:25

Nusaybin'de Hamıka Aşireti Dernek Kurdu

Nusaybin'de Hamıka Aşireti Dernek Kurdu
Nusaybin ve İdil ilçelerinde birçok köyü kapsayan Hamıka Aşireti üyeleri tarafından Hamıka-Der kuruldu.

Nusaybin ve İdil ilçelerinde birçok köyü kapsayan Hamıka Aşireti üyeleri tarafından Hamıka Aşireti Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Ve Kültür Derneği (Hamıka-Der) kuruldu.

 

Başkanlığını Nasrettin Keskin, Yönetim Kurulu Üyeliğini, Ahmet Taş, Mehmet Latif Pirçek, Sadık Sis, Halit Aslan, Süleyman Uğurel, ve Abdulaziz El’in yaptığı Hamıka-Der, dernek merkezinin Nusaybin olacağını duyurdu.

 

Hamıka Aşireti hakkında bilgi veren Başkan Nasrettin Keskin, Hamıka Aşiretinin, Nusaybin ve idil ilçe merkezleri ve Köylerinde yaşayan aşiretin halk arasındaki adıdır. Bu köyler; Yazman, Oyalı, Uğrak, Telzib, Açma, Tepecik, Varımlı 11, Yayla ve Ortaca köylerini kapsadığını ifade etti.

 

Derneğin kuruluş amacının, Nusaybin ve İdil ilçe merkezleri ve köylerinde yaşayan Hamıka aşiretine mensup vatandaşlar arasında birlik ve beraberlik sağlayarak, yardımlaşma dayanışma başta olmak üzere alil ve âcizler ile düşkünlere yardım etmek olduğunu kaydeden Başkan Keskin, aralarında dostluk ve kardeşliğin güçlenmesini sağlamak amacını taşıdıklarını belirtti.
Başkan Keskin, Hamıka-Der’in tüm Hamika Aşireti üyelerine hayırlı olması temennisinde bulundu.