EĞİTİM Haber Girişi : 20 Eylül 2019 11:55

Nusaybin'de ilköğretim haftası kutlandı

Nusaybin'de ilköğretim haftası kutlandı
2019 – 2020 eğitim öğretim sezonunun açılışı nedeniyle Nusaybin’de ilköğretim Haftası kutlandı.
Nusaybin'de ilköğretim haftası kutlandı

2019 – 2020 eğitim öğretim sezonunun açılışı nedeniyle Nusaybin’de ilköğretim Haftası kutlandı.

 

İlk tören Cumhuriyet Meydanında yapıldı. Garnizon Komutanı P. Bnb. İlkay Katı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin’in tören alanındaki yerlerini almasıyla tören başladı.

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin Atatürk büstüne çenek bıraktı. Sayı duruşunda bulunma ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra meydandaki çelenk töreni sona erdi.

İlköğretim Haftası nedeniyle ikinci tören Oğuzhan İlkokulunda yapıldı. Saygı duruşunda bulunma ve istiklal Marşı’nın okunmasından sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.

 

Konuşmasına yeni eğitim öğretim sezonun hayırlı olması temennileriyle başlayan Çetin, “Yeni bir eğitim yılının ilk günlerinde, siz değerli misafirlerimizle, Türkiye´nin   aydınlık geleceği olan çocuklarımızı yetiştirecek değerli meslektaşlarımla ve  ülkemizin geleceği çocuklarımızla birlikte olmanın farklı  heyecanı ve gururu içinde sizleri saygıyla selamlıyor, 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılının başta çocuklarımız olmak üzere tüm Milli Eğitim Camiasına, siz değerli velilerimize, öğrencilerimize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.

 

Eğitimin millet hayatındaki yeri inkârı mümkün olmayan bir gerçektir. Eğitime değer vermek, eğitimi olmazsa olmazların içine almak, çağı yakalayabilen hatta aşan toplum olmanın en temel ve en vazgeçilmez unsurlarından biridir. Bunu başarabilen toplumlar, toplumsal kalkınmayı çağdaşları olan toplumlara göre daha önce başarabilmişlerdir. Her alanda yeteneklerine güvendiğimiz bu aziz milletin çocukları sağlam bir eğitimle çağlar ötesine seslenebilecek sesi, okullarımızda bulacak, bu olağanüstü hamleyi gerçekleştirme becerisini okullarımızda kazanacaktır.

 

Sevgili Öğrenciler, Yarınlarımızı güvenle teslim edeceğimiz siz sevgili çocuklarımızı  okullarımızda anne-baba şefkatindeki öğretmenleriniz sizleri bekliyor. Bu eğitim öğretim yılında derslerinize daha etkili çalışarak, sosyal ve kültürel yanınızı geliştirerek, bizleri mahcup etmeyeceğinize inanıyoruz. Eğitim hayatında her birinizin ayrı ayrı başarılı olmanızı gönülden istiyor, hepinizin gözlerinden  öpüyorum. 

 

Değerli veliler; sizleri  çocuklarımızın eğitim sürecinde  her zaman  yanı başımızda görmek istiyoruz. Sizlerin de desteğiyle öğrencilerimizin başarılarını daha da artıracağımıza yürekten inanıyorum. Şimdiden maddi-manevi ilgi ve desteklerinizden dolayı  teşekkür ediyorum.

 

Sevgili Öğretmenlerim; Öğrencilerimizin aklına, yüreğine, ruhuna dokunarak doğru adımlar atmalarına, yollarını bulmalarına rehberlik edeceksiniz. Eğitim sürecinde sizin yoğun çabanız ve fedakârlığınız bugünün çocuklarına ve ülkemizin yarınlarına yapılacak en büyük katkıdır” ifadelerini kullandı.

 

Konuşmadan sonra öğrenciler halk dansları gösterisi sundu, şiir ve şarkı okudu.

 

Minik öğrencilere yapılan ‘Hoş geldiniz’ karşılamasından sonra tören sona erdi.