GÜNDEM Haber Girişi : 07 Nisan 2018 16:25

Nusaybin’de Kutlu Doğum Coşkusu

Nusaybin’de Kutlu Doğum Coşkusu
Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Nusaybin’de Kutlu Doğum programı düzenlendi.
Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Nusaybin’de Kutlu Doğum programı düzenlendi.
Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Nusaybin Düşünce –der tarafından organize edilen ‘Peygamber Efendimizi anlama ve Sünnetini Yaşama’ programı Halk Eğitim Merkezinde yapıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program Düşünce-der adına Seyfettin Ağırman tarafından açılış konuşmasıyla devam etti.
Konuşmasında Peygamberimiz Hz. Muhammed’in güzel ahlakına değinen Ağırman, uyuşturucu ve ahlaksızlığın sebebinin Peygamberimizin güzel ahlakından uzak kalmamızdan kaynaklandığını belirtti. Ağırman: “O güzel ahlaka muhtacız. O güzel ahlakı gündemde tutmak ve insanlara hatırlatmak amacıyla bu tür etkinlikleri yapıyoruz” dedi.
Peygamber Sevdalıları Platformu adına konuşan Mahmut Kılınç ise Peygamber efendimizin bir Hadis-i Şerif’ini hatırlatarak: “Hangi kavim, millet Kur’an-ı Kerim’in yolunda ilerlemiş ve sahip çıkmışsa Allah’u Teâla her zaman onları üstün yapmıştır. Kur’an-ı Kerim’e sahip çıkmayanları da sürekli alçaltmıştır” dedi.
Sünnettin yaşanması için bizlere büyük görevlerde düştüğünü ve özellikle kadınlara seslenen Kılınç konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bizim sünnete sahip çıkmamız lazım. İslam’ın bizlere ayırdığı makam bütün makamların üstündedir. Bu İslam makamına sahip çıkın. İzzeti A Partisi ve B yerinde aramayın izzet ve şeref Allah ve Resulünün yoludur.  Bu dinin hakikatlerini korumak adına gerekirse canımızı feda etmeliyiz. Unutmayın İslam’ın düşmanlığını yapanlar, Peygamberin düşmanlığını yapanlar kaybetti ve kayboldular. Ama Allah Resulü ve yolundan gidenler en şerefli mertebeleri aldılar” şeklinde konuştu.
Konuşmalarda sonra Mevlit okundu. Kutlu Doğum etkinliği okunan ilahiler ve duayla sona erdi.
Programdan sonra katılımcılar Peygamber Efendimizin hayatını anlatan kitap hediye edildi.