GÜNDEM Haber Girişi : 10 Mart 2015 15:27

Nusaybin'de mahkemelik olan araziler için arbede çıktı

Nusaybin'de mahkemelik olan araziler için arbede çıktı
Nusaybin'de Çilesiz mahallesi ile Sayar mahallesi arasında mahkemelik olan araziler nedeniyle arbede çıktı. Bir grup hükümet konağı önüne protesto eyleminde bulundu.
Nusaybin'de mahkemelik olan araziler için arbede çıktı
Arif Altunkaynak - Nusaybinim.com
Nusaybin'de Çilesiz (Mezra Ezidiya) mahallesi ile Sayar (Grevşe) mahallesi arasında mahkemelik olan araziler nedeniyle arbede çıktı. Bir grup hükümet konağı önüne protesto eyleminde bulundu.
Alına bilgilere göre, Sayar Mahallesi ile Ezidilerin yaşadığı Çilesiz Mahallesi arasında uzun zamandır yaşanan ve mahkemeye taşınan arazi anlaşmazlığında arbede yaşandı. Arazilerin kendilerine ait olduğunu ileri süren Sayar Mahallesinden bir grup, 4 ay önce arazileri sürerek gübre attı. Arazilerin kendilerine ait olduğunu ileri süren Çilesiz mahallesinden bir grup ta buna itiraz ederek Nusaybin kaymakamlığına başvurdu.
Arazilerin mahkeme aşamasında olduğu gerekçesiyle Nusaybin kaymakamlığı, sürülen arazinin bozulmasını istedi. Sabah saatlerinde İlçe Jandarma Komutanlığına ait askeri birlik ve Çevik kuvvet eşliğinde sürülü araziye 4 traktörle giren Çilesiz Mahallesi sakinleri, ekili araziyi sürdü. Sayar mahallesinden bir grubun bölgeye gelmesi üzerine arbede çıktı. Jandarma ve Polis, arbedenin kavgaya dönüşmesini önlemek için biber gazı kullanarak grupları bölgeden uzaklaştır.
Kendilerine haksızlık yapıldığını ileri süren Sayar Mahallesi sakinleri Nusaybin Hükümet Konağı önüne gelerek protesto eyleminde bulundu. Jandarma ve Polisin kendilerine attığı biber gazı kapsüllerini hükümet konağı önüne bırakan Sayarlılar, Kaymakamın istifa etmesini istedi. Yapılan protestodan sonra Polisin uyarısıyla grup bölgeden uzaklaştı.
Sayar Mahallesi Avukatı Arife Acar, arazinin dört ay önce sürülüp gübre atılmasından dolayı Kaymakamlığın suç işlediğini ve yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.
Nusaybin Kaymakamı Haluk Çakmak ise yaptığı açıklamada, arazi anlaşmazlığının mahkeme safhasında olduğu gerekçesiyle böyle bir karar aldıklarını söyledi.
İki mahalle sakinlerinin mahkeme safhasında olan arazilere girmemesi gerektiğini ifade eden Çakmak: “Mahkeme sonuçlanıncaya kadar her iki tarafın arazilere girmesine veya sürmesine izin vermeyeceğiz. Daha önce sürülen arazileri de bu gerekçeyle bozma kararı aldık. Sabah saatlerinde Jandarma ve Polis gözetiminde ekilmemesi gereken araziler traktörler vasıtasıyla bozulmuştur. Vatandaşlarımız arasında olası bir toplumsal olayın yaşanmaması için böyle bir uygulamaya gittik” şeklinde konuştu.
Etiketler : çilesiz sayar