Nusaybin'de Nevroz Kutlaması

Açıklama
HDP ve DBP tarafından Nusaybin'de Nevroz kutlaması yapıldı. CHP İl Başkanlığı da Türkçe ve Kürtçe olarak kutlama pankartları  açtı. 
8 Mart Mahallesinde bulunan Cegerxwin Parkında düzenlenen kutlamaya HDP İlçe Başkanı Ferhat Kut, HDP ve DBP İl yöneticileri, HDP PM Üyesi Nazım Kök ve HDP Diyarbakır Milletvekili Feleknas Uca katıldı.
Açılış konuşmasını yapan HDP İlçe başkanı Kut, kendilerini yalnız bırakmadıkları için tüm vatandaşlara teşekkür etti.
HDP İl Başkanı Ali Sincar ve HDP PM Üyesi Nazım Kök'ün konuşmalarından sonra konuşan HDP Diyarbakır Milletvekili Feleknas Uca: "Onurlu halkımız, yıllardır mücadele ve bedeller ödeyip bugün bu meydandasınız." dedi.
Konuşmasında "Nevroz zalime karşı başkaldırı ve özgürlük günüdür. Nevroz Kamışlı'dır, Afrin'dir, Kirmanşah'tır, Diyarbakır'dır. Nevroz halkların günüdür. Tüm katliama ve zorluklara rağmen toprağını bırakmayan Nusaybinli halkımız biz sizin duruşunuza hayranız. Biz Nusaybin halkımıza borçluyuz, annelerimize borçluyuz. Nusaybin tarih boyunca Nevrozun tarihini yazmıştır. 1991, 1992'den bugüne kadar yine Nusaybin halkımız alanlardadır. Tüm katliamlara rağmen ben vardım, ben varım ve hep olacağım diyor."

-"2018 YILI CEZAEVLERİNDEKİ ARKADAŞLARIMIZIN KURTULUŞ YILI OLACAK"
Konuşmasından cezaevinde bulunan milletvekilleri ve belediye başkanlarını da hatırlatan Uca şöyle konuştu:
"2018 yılı tüm cezaevindekilerin kurtuluş yılı olacaktır. Hepimiz birlikte bugünleri göreceğiz. Hepimiz birlikte cezaevleri kapılarının açılışını göreceğiz. Sadece belediye başkanlarımız veya milletvekili arkadaşlarımızın değil, İmralı'da tutuklu bulunan Öcalan da özgürleşecek."

-"2 BİN 600 YILDIR NEVROZ KUTLANIYOR"
Nusaybin'de Nevrozun yapılmaması için birçok engelleme çıkarıldığını ileri süren Uca, son güne kadar kutlama izin verilmediğini söyledi.
Uca konuşmasına şöyle devam etti:
"2 bin 600 yıldır Nevroz kutlanıyor. Nevroz ateşi özgürlük, mücadele, direnme ateşi olmuştur. O yüzden hiç kimse bize kutlama yapılmaması için sorun çıkaramaz. Tarihi günlerden geçiyoruz. Kürt halkının iradesiz, kimliksiz, kültürsüz kalmasını istiyorlar. Kürt halkının kaderiyle oynamak istiyorlar. Biz de diyoruz ki Kürt halkı eski Kürtler değildir. 100 yıl önce bizi parçaladınız, bize saldırdınız, bizi katliamlardan geçirdiniz. Biz baş verdik ama hiç bir zaman baş eğmedik."
Konuşmalardan sonra Grup Rosida ve Azad Bedran konser verdi.