GÜNDEM Haber Girişi : 14 Ekim 2011 14:08

Nusaybin'de Sazlıkta yakalanan 13 Çocuk hakkında adli takibat başlatıldı

Nusaybin'de Sazlıkta yakalanan 13 Çocuk hakkında adli takibat başlatıldı
Mardin Emniyet Müdürlüğü, Nusaybin'deki gösterilerde "muhafaza altına" alınan 18 çocuktan 5'inin ailelerine teslim edildiğini, 13'ü hakkında ise adli takibata başlandığını bildirdi.
Nusaybinim.com Haber Servisi
Mardin Emniyet Müdürlüğü, Nusaybin'deki gösterilerde "muhafaza altına" alınan 18 çocuktan 5'inin ailelerine teslim edildiğini, 13'ü hakkında ise adli takibata başlandığını bildirdi.    Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, ilçe merkezinde yaklaşık 25-30 kişilik bir gösterici grubunun Işık Önder Caddesi ve bazı sokaklarda çöp konteynırı ve taşlarla barikat kurdukları, güvenlik güçlerine taş ve havai fişeklerle saldırdıkları belirtildi.
    Yüzleri kapalı ve 10-14 yaşları arasında bulunan grubun polisin "dağılın" uyarılarına taş ve havai fişek atarak karşılık verdikleri kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
    "Korsan gösteri yapan eylemci grubu yakalamak ve gerekli adli işlemleri yapmak üzere görevlilerimiz bu alana sevk edilmiştir. Ancak eylemci grup mezarlık arkasında bulunan hudut boyundaki tampon bölge olarak tabir edilen ve sınıra paralel ara yoldan Şehri Med konutlarına doğru kaçmaya başlamıştır. Kendilerine durmaları ve kaçmamaları yönünde sesli ikaz yapılmasına rağmen, bu ikazları dinlemeyen grup takip altına alınmış ve konu Hudut Tabur Komutanlığı'na da bildirilerek gerekli önlemlerin alınması istenmiştir. Şehri Med konutları istikametinde ikinci derece askeri yasak bölge içerisinde bulunan sazlığa korsan göstericilerin girdiği bilgisinin verilmesi ile sazlık kontrollü bir şekilde çevrilmiş ve arama tarama faaliyetleri başlatılmıştır."
    Açıklamada, sazlıkta yapılan araştırmada dağınık halde saklanmakta olan ve üzerlerinde nüfus cüzdanları bulunmayan M.E.E, S.A, Ş.A, A.Ö, Y.Ç, E.E, M.B, S.Ç, A.D, S.E, S.A, O.D, S.B, D.A, M.K, E.A, U.A. ve Y.U'nun "muhafaza altına" alındığı belirtilerek, "Bahse konu 18 çocuğun muhafaza altına alındıkları andan itibaren herhangi bir istek ve talepleri olup olmadığı sorulmuş, yiyecek ve içecek ihtiyaçları giderilmiş ve bu durum kayıt altına alınmıştır. 5 çocuk ailelerine teslim edilmiş, 13'ü hakkında da alınan doktor raporunun ardından adli takibata başlanmıştır" denildi.