KÜLTÜR & SANAT Haber Girişi : 09 Nisan 2022 00:24

Nusaybin'de unutulmaz bir Ramazan gecesi

Nusaybin'de unutulmaz bir Ramazan gecesi
Ramazan Ayı dolayısıyla Nusaybin Kaymakamlığı ve Nusaybin Belediyesi İlahi Konseri ve Çocuk Eğlencesi düzenledi. Etkinlikte sahne alan Abdurrahman Önül, Türkçe ve Kürtçe İlahiler seslendirdi.

Ramazan Ayı dolayısıyla Nusaybin Kaymakamlığı ve Nusaybin Belediyesi İlahi Konseri ve Çocuk Eğlencesi düzenledi.

 

Mitanni Kültür Merkezinde yapılan program, gölge oyunu Hacivat ve Karagöz ve Âşık Veysel Gölge oyunu ile başladı.

 

Daha sonra sahneye Okul Sporları Kızlar Basketbol Gençler B Kategorisinde Türkiye Finallerine gitmeyi başaran Gazi Anadolu Lisesi öğrencileri davet edildi. Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı, eşi Nigar Kayabaşı ve AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Latif Özel sporcuları tebrik ederek madalyalarını verdi.

 

Konser öncesi alanı dolduran vatandaşa hitap eden Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Kayabaşı, Ramazan ayını dolu dolu geçirdiklerini belirtti.

Kaymakam Kayabaşı, “Etkinlik alanımıza doldurmak suretiyle bizleri onurlandırdınız, şeref verdiniz. Bugün çok önemli bir anı yaşıyoruz. Nusaybin'de Ramazanımız dolu dolu geçiyor. Her gün bir etkinliğimiz olacak. Çok güzel etkinliklerle Ramazan'ı daha güzel geçiririz İnşallah. Bu vesileyle tüm hemşehrilerimin Ramazan'ını tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

 

Konuşmalardan sonra İlahi Sanatçısı Abdurrahman Önül sahne aldı. En güzel Türkçe ve Kürtçe ilahilerini seslendiren Önül, konser arasında sürpriz yaparak Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Kayabaşı’nı sahneye davet etti. Sanatçı Önül, Kaymakam Kayabaşı’nın çaldığı bağlama eşliğinde bir ilahi seslendirdi.

 

Nusaybinlilere unutulmaz bir Ramazan Gecesi yaşatan ilahi konseri çiçek takdimi ile sona erdi.