SPOR Haber Girişi : 26 Eylül 2022 11:17

Nusaybin'de Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu faaliyete girdi

Nusaybin'de Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu faaliyete girdi
Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ile Nusaybin Belediyesi işbirliğinde yapılan Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu faaliyete girdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ile Nusaybin Belediyesi işbirliğinde yapılan Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu faaliyete girdi.

 

Nusaybin 8 Mart Mahallesinde inşa edilen yüzme havuzu ilk kursiyerlerini aldı. Belediye Başkanlığı Spor Müdürlüğünde kayıt yaptıran 540 öğrenci, yüzme antrenörleri eşliğinde çocuklara yüzme öğretiyor. 7 ile 14 yaş arasındaki çocuklara verilen kurslar yanı sıra havuzun kadın ve erkekler için de ayrı seansları olacağı belirtildi.

 

İlk gün yapılan kurslara katılarak küçük yüzücülerle bir araya gelen Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı, öğrencilerle bir süre sohbet etti. Daha sonra çalışmalar hakkında Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Serkan Tekin'den bilgi alan Kayabaşı, çalışmaların devam etmesi talimatını verdi.

 

Yapılan hizmetler hakkında açıklamalarda bulunan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Kayabaşı, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ile Nusaybin Belediyesi işbirliğinde ilçeye kazandırılan Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzunun bugün itibariyle faaliyete girdiğini ifade etti.

 

İlk etapta 540 öğrencinin yüzme öğrenmek için başvuru yaptığını ve tüm öğrencilerin seanslar halinde kursa alındığını kaydeden Kayabaşı, bununla birlikte yüzme öğrenmek isteyen kadın ve erkekler için de farkı zamanlar içerisinde yüzme kursları eğitimleri verileceğini ifade etti.

 

Nusaybin'de yapılan, devam eden ve planlanan birçok proje olduğunu aktaran Kayabaşı, "Gençlerimizi sporla, sanatla, ilim ve bilimle geleceğe hazırlamaya kararlıyız" dedi.

 

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı, Projeye desteklerinden dolayı Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Spor Toto Teşkilat Başkanı Bünyamin Bozgeyik'e teşekkür ederken Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzunun Nusaybinli gençlere, sporculara ve sporseverlere hayırlı olması temennisinde bulundu.