EĞİTİM Haber Girişi : 09 Eylül 2019 12:31

Nusaybin'de yeni eğitim öğretim sezonu heyecanı

Nusaybin'de yeni eğitim öğretim sezonu heyecanı
Nusaybin'de öğrenciler, öğretmenler ve aileler 2019 - 2020 eğitim öğretim sezonu heyecanı yaşadı.

Nusaybin'de öğrenciler, öğretmenler ve aileler 2019 - 2020 eğitim öğretim sezonu heyecanı yaşadı.

İlçede anasınıfı, ilkokul, ortaokul ve liselerde başlayan eğitim öğretim sezonu nedeniyle sabah erken saatlerde okula gelen öğrenciler, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından masalarına bırakılan ders kitaplarıyla karşılaştı. Hükümetin ücretsiz dağıttığı yeni kitaplarını alan öğrenciler büyük mutluluk yaşadı.

Öğrenciler yeni aldıkları kitaplarıyla ilk derslerini işledi. Nusaybin'de okul açıldığı ilk dersten itibaren tüm okullarda ders işlendiği gözlendi.

-JANDARMA OKUL SERVİSLERİNİ DENETLEDİ

Okulların açılmasıyla birlikte İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı Trafik Büro ekipleri de denetim yaptı. Öğrencilerin taşındığı servisler için erken mesai yapan Jandarma Trafik, güzergah boyunca okul servislerinde denetimler yaptı. Servislerde bulunması trafik levhalarından korkuluklara kadar sıkı bir denetim yapan Jandarma Trafik, sürücülere de uyması gereken kurallar hakkında bilgi verdi.

 

-MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ YEMEKHANE VE OKULLARDA DENETİMLERDE BULUNDU

Nusaybin Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin ile Şube Müdürleri Mehmet Emin Çetin ve Abdurrahman Keleş, okulların açıldığı ilk günde mesaiye erken başladı.

Taşımalı öğrencilere dağıtılacak yemek için yemekhanede denetim yapan Milli Eğitim Müdürü Çetin, yemekhane temizliğinden kullanılacak malzemelere kadar tüm malzemeleri inceledi.

Milli Eğitim Müdürü Çetin daha sonra Fırat Anadolu Lisesi, Kaymakam Bülent Pekdemir İlkokulu, Kaymakam Bülent Pekdemir Ortaokul ve Kemal Gözü Kız Teknik ve Anadolu Lisesini ziyaret etti.

Öğretmenler odasında öğretmenler ve okul idareleriyle bir araya gelen Çetin daha sonra sınıfları ziyaret ederek öğrencilere ücretsiz dağıtılan kitapları kontrol etti.

 

ÇETİN: NUSAYBİN EĞİTİM SEZONUNA EKSİKSİZ GİRDİ

Denetim ve incelemelerden sonra açıklama yapan Nusaybin Milli Eğitim Müdürü, kitaptan öğretmene, yemekhaneden öğrenci taşımalara kadar Nusaybin Milli Eğitim Müdürlüğünün 2019 - 2020 eğitim öğretim sezonuna eksiksiz girdiğini bildirdi.

İlk ders zilinden itibaren kendisi ve şube müdürleriyle birlikte saha olduğunu aktaran Milli Eğitim Müdürü Çetin, "İlk ders zilinden itibaren öğrencilerimize ücretsiz ders kitaplarımızı dağıttık. Görevli öğretmenlerimizin tamamı ders başı yaptı. Trafik ekipleri de ilk denetimlerini gerçekleştirdi. Taşımalı öğrencilerimize dağıtacağımız yemek konusunda da hiç bir eksiğimiz bulunmuyor. Nusaybin Milli Eğitimi olarak ilk ders ziline yüzde yüz kapasiteyle girişi yaptık" dedi.

Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin ve Şube Müdürü Keleş, denetimlerden sonra taşımalı öğrencilerle ilk öğlen yemeğine katıldı.