GÜNDEM Haber Girişi : 17 Ekim 2015 09:12

Nusaybin'deki 6 STK'dan Karayollarına Acil çağrı

Nusaybin'deki 6 STK'dan Karayollarına Acil çağrı
Nusaybin'de 6 STK, İpek yolunda yeni yapılan okulların bulunduğu bölge için Karayollarıan acil çağrıda bulundu.
Nusaybinim.com Haber Servisi
Nusaybin'de 6 STK, İpek yolunda yeni yapılan okulların bulunduğu bölge için Karayollarıan acil çağrıda bulundu.
Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Ziraat Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi ve Şoförler Odası tarafından Karayollarına gönderilen dilekçede bölgede acil bir çalışma yapılması gerektiği bildirildi.
Nusaybin'deki 6 STK tarafından Karayollarına gönderilen dilekçe şöyle:
"Yeni açılan Nusaybin devlet hastanesinin karşı tarafında, 2015-2016 Eğitim - öğretim yılında Emire Gözü Anadolu Lisesi ve Nusaybin Anadolu Lisesi olarak hizmete açılan İki yeni binamızda yaklaşık olarak 1500 öğrenci eğitim - öğretim görmektedir.
Bu 1500 öğrenci her gün uluslar arası ipek yolundan karşı tarafa geçmek suretiyle okullarına yaya olarak gitmektedir. Çok yoğun bir trafik akışına sahip bu yolda öğreticilerimiz karşıya geçerken çok büyük hayati tehlikeler atlatmaktadırlar.
Bu durum öğrencilerimiz ve ailelerini büyük ölçüde tedirgin etmektedir. Bahsi geçen bölgeye adi olarak bir alt geçit İhtiyacı olduğunu düşünmekteyiz.
İşte bu tehlikelerin önüne geçilebilmek ve çocuklarımızın ihtiyaç duydukları eğitim ortamlarına sorunsuz olarak ulaşımlarını sağlamak için bu soruna gerekli hassasiyeti göstermenizi ve sorunu çözülmesi hususunda Nusaybin halkı adına, Sivil Toplum Kuruluşları olarak yetkili mercilerden gereğinin yapılmasını talep ediyoruz."