GÜNDEM Haber Girişi : 13 Mayıs 2017 16:09

Nusaybin’den 4. Uluslararası Tarım ve Gıda Fuarına katılım

Nusaybin’den 4. Uluslararası Tarım ve Gıda Fuarına katılım
Nusaybin Belediyesi, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Ticaret Borsası, ‘4. Uluslararası Mardin Tarım Ekipmanları, Gıda ve Hayvancılık Fuarı’nda (MAGROTEX 2017) stant açtı.
Nusaybinim Haber Servisi
Nusaybin Belediyesi, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Ticaret Borsası, ‘4. Uluslararası Mardin Tarım Ekipmanları, Gıda ve Hayvancılık Fuarı’nda (MAGROTEX 2017) stant açtı.
Mardin Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve çeşitli kurumların desteğiyle Mova Park Fuar alanında yapılan uluslararası fuar, Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, Mardin milletvekilleri Orhan Miroğlu ile Ceyda Bölünmez Çankırı, ilçe kaymakamları ve STK temsilcileri katıldı.

-NUSAYBİN 3 STANT AÇTI
4. Uluslararası Mardin Tarım Ekipmanları, Gıda ve Hayvancılık Fuarında Nusaybin, Belediye, Ticaret Borsası ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü stantlarıyla katıldı. Nusaybin’de yetişen ürünlerin sergilendiği stantları ziyaret eden misafirlere Nusaybin Markası Agit Kahve ikram edildi.
Fuara Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ergün Baysal, Emniyet Müdürü Abdurrahim Zengin, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ramazan Doğan, Belediye Kültür ve Halkla İlişkiler Müdürü Kemal Aslan, Ticaret Borsası Başkanı Necdet Aktaş, Ak Parti Nusaybin İlçe Başkanı Mehmet Latif Özel ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahsun Özmen ilçeyi temsilen katıldı. 

-“MEZOPOTAMYANIN BEREKETLİ OVALARININ MERKEZİNDEYİZ”
Fuar alanında gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Yaman, fuarın bölge için çok önemli olduğunu söyledi. Yaman, “Mezopotamya’nın bereketli ovalarının merkezinde olan bir iliz. Çok güzel tarımsal faaliyet yapıyoruz. Üreticilerimizin hem bilgi becerileri hem de sektöre katkıları çok büyük. Bu nedenle de bu tür fuarları önemsiyoruz. Hem Valilik olarak hem de Büyükşehir Belediyesi olarak da bu fuarlara katkıda bulunuyoruz. Ürün yetiştirmekten ziyade sektördeki üreticilerimizin teknolojiyi de öğrenmesi ve teknolojiden haberdar olması gerekiyor. Bu fuara da teknoloji ağırlıklı firmalar daha çok katılıyor. İlimize ve üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

-“TURİST SAYIMIZDA YÜZDE 90 ARTIŞ VAR”
Mardin turizmi hakkında bilgiler paylaşan Vali Yaman, “Mardin moralde kazanıyor. Az önce verileri aldık. Geçen senenin ilk 4 ayına göre turist sayısında yüzde 90 artış var. Mardin merkezdeki yatak sayısının doluluk oranı yüzde 100’dür, ilçelerde yüzde 80’dir. Mardin genelinde yatak kapasitemizde doluluk oranı yüzde 90’dır. Şehir daha hareketli oldu. İnşallah bu şekilde devam edecek.” diye konuştu.

-“MARDİN ‘3 T’DEN OLUŞUYOR”
Uluslararası Mardin Tarım Ekipmanları Gıda ve Hayvancılık Fuarı’nın (MAGROTEX 2017) 4’üncü kez uluslararası düzeyde yapıldığını kaydeden Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Mardin olarak bu tür organizasyonlar nedeniyle mutlu olduklarını söyledi.
Çankırı, “Mardin ‘3 T’den oluşuyor. Bunlar Tarım, Turizm ve Ticaret’tir. Bunların hepsi bir birine bağlı olarak Mardin’in kalkınmasında önemli etkenlerdir. Bu gibi fuarlar, Mezopotamya Ovası’nda tarımın daha modern bir şekilde yapılmasına vesile olacaktır.  Topraklarımız GAP sulama kanalıyla da kavuştuğunda Mardin’in kesinlikle hiçbir şeye ihtiyacı olmayacaktır. Şu an turizm açısında da ilimizde cuma, cumartesi ve pazar günleri doluluk oranını yüzde yüz yakaladık. Herkesi Mardin’e bekliyoruz.” dedi.

-“MARDİN BİR CAZİBE MERKEZİ VE ÜSSÜ OLACAK”
Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu ise şunları söyledi: “Bölgedeki anormal durumlara müdahale ettiğimizde böyle bir sonuç ile karşılaşacağımızı biliyorduk. Bu normalleşme süreciydi. Bu normalleşme süreci giderek daha da güçlenecek diyorduk. Tahminlerimizde yanılmadık. Ben bugün Silopi’ye gittim. Orada bir kaza sonucu vefat eden iki kardeşimizin taziyesinde bulundum. Orada da bunu gördüm, insanlar gayet huzurlu, rahat bir şekilde sokaklara çıkılabiliyor. Bir kalabalık var, cıvıl cıvıl bir ortam var. Ama Mardin diğer illerimize göre biraz daha farklı bir dinamizme sahip. Her şeyden önce bir kültür, tarih ve inanç şehriyiz. Dolayısıyla bu tür fuarlar Mardin’in geleceğine çok büyük katkılar sağlayacaktır. 4’üncüsü yapılan fuar, uluslararası bir çapta, çok farklı ürünler sergileniyor. Mardin’de üretilen bu ürünlerin hem Türkiye piyasasıyla hem de komşu ülkelerimiz başta olmak üzere dünya ile tam anlamıyla buluştuğunu söyleyemeyiz ama bu buluşmaya bir ön adımdır. Bence Mardin önümüzdeki yıllara hazırlanıyor. Bölgedeki konjonktüre baktığınız zaman barış süreçlerinde yeniden inşa süreçlerinde hem Suriye’de hem Irak’ta ve hem de savaştan zarar gören başka coğrafyalarda Mardin’in bir cazibe merkezi ve üssü olacağını şimdiden söyleyebilirim. GAP ile buluşacağız. Bütün bu çabaları bir arada düşündüğünüz zaman gelecekte çok güzel şeyler olacak diye biliyoruz.”  

-“FUARDA 200 FİRMA KATILIM GÖSTERDİ”
Mardin Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ve Kızıltepe Ticaret Borsası’nın öncülüğünde düzenlenen 4. Uluslararası Mardin Tarım Ekipmanları Gıda ve Hayvancılık Fuarı’na (MAGROTEX 2017) 25’i yabancı 200 firma katıldı.
15 Mayıs’a kadar kapılarını açık tutacak fuarda; tohum, gübre, yem, fidan, sulama üniteleri, seracılık, ilaçlama gibi tarım ve tarım teknolojileri ürünlerinin yanında gıda ürünleri de sergileniyor.