SAĞLIK Haber Girişi : 13 Eylül 2011 10:51

Nusaybin Devlet Hastanesine 7 yeni uzman doktor atandı

Nusaybin Devlet Hastanesine 7 yeni uzman doktor atandı
Baştabip Uzm. Dr. Tunga Barçın, Nusaybin'de ilk defa 33 uzman doktorun görev yapacağını bildirdi.
NUSAYBİN DEVLET HASTANESİNE 7 YENİ UZMAN DOKTOR ATANDI
- BAŞTABİP UZM. DR. TUNGA BARÇIN;
-"NUSAYBİN'DE İLK AYNI ANDA 33 UZMAN DOKTOR GÖREV YAPACAK"

Arif Altunkaynak
2010 yılında bölgenin en iyi Devlet Hastaneleri arasında yer alan Mardin'in Nusaybin ilçesi Devlet Hastanesinde her geçen gün personel sayısı artıyor. Baştabip Uzm. Dr. Tunga Barçın, Nusaybin'de ilk defa 33 uzman doktorun görev yapacağını bildirdi.   
   Baştabip Barçın, Sağlık Bakanlığı tarafından Nusaybin'e yeni Beyin Cerrahi, Kardioloji, Psikiyatri, Patoloji, Ortopedi, Dahiliye ve Genel Cerrahi branşlarında 7 uzman doktor ile 3 pratisyen hekimi atadığını kaydetti.
    Nusaybin'in uzman kadrosunun her geçen gün arttığına işaret eden Baştabip Barçın şöyle konuştu;
"Sağlık Bakanlığı'nın yapacağı atamalar öncesi uzman doktorların Nusaybin'i yazmaları için üniversitelere giderek özel çalışmalar yaptık. Doktor arkadaşlarımıza memleketin güzelliklerini, halkın ihtiyacını anlattık. Biraz bizim çabamız biraz da arkadaşlarımızın özverileriyle ilçemize son atamada 7 yeni uzman doktor atandı. Nusaybin'de ilk defa aynı anda 33 uzman doktor görev yapacaktır. Halkımızın hastaneden daha iyi hizmet alması için yoğun çaba gösteriyoruz".
    Hastane yönetimi olarak önlerine devlet hastanesinin halka yetmesi hedefini koyduklarını ifade eden Barçın, ilçe dışına hiç hasta göndermemek için teknolojik altyapıya büyük yatırım yaptıklarını da sözlerine ekledi. / Nusaybinim.com