EĞİTİM Haber Girişi : 11 Ocak 2022 14:07

Nusaybin Hüda Par'dan seçmeli ders açıklaması

Nusaybin Hüda Par'dan seçmeli ders açıklaması
Hüda Par Nusaybin ilçe başkanı Halil Talayhan, 2021-2022 öğretim yılında okutulacak olan seçmeli dersler için bir açıklama yaptı. Öğrencileri Kur’an-ı Kerim, Siyer ve Kürtçe derslerini seçmeleri tavsiyelerinde bulundu.

Hüda Par Nusaybin ilçe başkanı Halil Talayhan, 2021-2022 öğretim yılında okutulacak olan seçmeli dersler için bir açıklama yaptı. Öğrencileri Kur’an-ı Kerim, Siyer ve Kürtçe derslerini seçmeleri tavsiyelerinde bulundu.

 

Hüda-Par ilçe Başkanı Halil Talayhan tarafından yapılan açıklamada ortaokul 5, 6, 7 ile 8. Sınıflarda okuyan öğrencilerin seçmeli ders seçmeleri için başvuruların başladığı belirtildi.

 

Müslüman hassasiyetiyle Kur’an- Kerim ve Siyer ile anadil olması hasebiyle Kürtçe dersinin seçilmesi tavsiyelerinde bulunan Talayhan’ın açıklaması şöyle, 

 

“Geleceğimizin teminatı ve milletimizin gözbebeği çocuklarımızın hayırlı birer evlat olmasını istiyoruz. Ailesine, milletine ve kendilerine faydalı birer evlat olarak yetişmelerini, bunun için şimdiden okullarda seçilecek derslerden özellikle halkımızın Müslüman olması hasebiyle Siyer ve Kur'an-ı Kerim dersleri ile bunun yanında ana dilimiz olan Kürtçenin de seçilmesini istiyoruz. Bir milletin geleneğini göre neyini yaşatma vesilesi olan dilin öğrenilmesi gerekiyor. Bunun için milletimizden herkesin kendi ana dilinden eğitim almasını istiyoruz. Özellikle Müslüman Kürt kardeşlerimizin kendi dilleri olan Kürtçeyi çocukları için seçmelerini tavsiye ediyoruz. Hayat kitabımız olan Kur'an-ı Kerim'in seçilmesi bunun yanında Kur’an-ı Kerim'in en güzel tefsiri olan Peygamber efendimizin hayatının da bilinmesi önemlidir. Kur'an-ı Kerimi bilip de Peygamber efendimizin hayatını yani Siyer-i bilmeyen bir Müslümanın inanç açısından eksiklik taşıdığına inanıyoruz. 

 

Biz parti olarak herkesin kendi anadilinde eğitim görmesini istiyoruz. Parti programımızda bu konu ile ilgili açıklamalarımız vardır. Arapça konuşan kardeşlerimizin Arapça, Kürtçe konuşan kardeşlerimizin de çocuklarına Kürtçeyi öğretmeleri ve okullarda Kürtçeyi seçmeli ders olarak çocuklarına tavsiye etmelerini bütün velilerimizden bekliyoruz. Hiç kimse kendi anadilini konuşmak ve yazmaktan çekilmelidir. Şimdilik yasaların tanıdığı bu imkanlardan halkımızın yararlanmasını istiyoruz. Kültürümüzün ve medeniyetimizin kaynağı dilimizdir. Bir dil ne kadar geniş olursa o dili konuşan insanların ufku da o kadar geniş olur. Onun için biz bütün vatandaşlarımızın kendi anadillerini en iyi şekilde öğrenmelerini istiyoruz. 

 

4 Ocak ile 22 Ocak tarihleri arasında seçim yapılacaktır. Süre sınırlıdır. Son 1 hafta kala velilerimizin bu konuda çaba sarf etmelerini bekliyoruz. Bütün çocuklarımıza eğitim hayatlarında başarılar diliyoruz. Bu konuda emeği geçen herkese şimdiden teşekkür ediyoruz.”