GÜNDEM Haber Girişi : 29 Ocak 2021 16:27

Nusaybin Kaymakamı Emre Yalçın, göreve başladı

Nusaybin Kaymakamı Emre Yalçın, göreve başladı
İçişleri Bakanlığı tarafından Nusaybin'e atanan Muş'un Malazgirt ilçesi Kaymakamı Emre Yalçın, ilçeye gelerek görevine başladı.

İçişleri Bakanlığı tarafından Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Emrullah Temizkan'ın Mardin Valiliği Hukuk Müşavirliği görevine alınması sonrası Nusaybin'e atanan Muş'un Malazgirt ilçesi Kaymakamı Emre Yalçın, ilçeye gelerek görevine başladı.

 

Kaymakam ve Belediye Başkan vekili Emre Yalçın, Nusaybin Belediye Binası girişinde Kurum Müdürleri tarafından karşılandı.

 

Daha sonra Belediye Başkanlığı Makamına geçen Yalçın, müdürlerle tanışarak çalışmaları hakkında brifing aldı.

 

- Nusaybin'e atanan Kaymakam Emre Yalçın Kimdir?

İstanbul doğumlu olan Emre Yalçın, ilk, orta ve lise eğitimini İstanbul'da, lisans eğitimini ise İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde tamamladı.

 

2006 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde başladığı Yüksek lisans programından, 2008 yılında mezun oldu. Aynı sürede, İstanbul Barosuna bağlı olarak Avukatlık stajını tamamladı. Yüksek lisans eğitiminin ardından, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde doktora çalışmalarına başladı. Hâlihazırda doktora eğitimine devam etmektedir.

 

Mülki İdare Amirliği Mesleğine 2010 yılı Şubat ayında Tekirdağ Kaymakam Adayı olarak intisap etti. Kaymakam adaylığı süresince, yurtiçinde ve yurt dışında tamamladığı staj aşamalarından sonra Bolu İli Kıbrıscık İlçesinde 2013 – 2017 tarihleri arasında görev yaptı. Artvin İli Şavşat İlçesinde görev yapmakta iken 31.08.2018 tarih ve 2018/157 sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı ile Muş İli Malazgirt İlçesine Kaymakam olarak atandı. Kaymakam Emrullah Temizkan'ın Mardin Valiliği Hukuk Müşavirliğine atanması sonrası Nusaybin Kaymakamlığına atandı.

Emre Yalçın İngilizce ve Almanca bilmektedir.