EĞİTİM Haber Girişi : 08 Nisan 2022 11:36

Nusaybin Milli Eğitim Müdürü, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davetlisi olarak külliyeye gitti

Nusaybin Milli Eğitim Müdürü, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davetlisi olarak külliyeye gitti
Nusaybin İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetlisi olarak Külliyede düzenlenen iftar programına katıldı.

Nusaybin İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetlisi olarak Külliyede düzenlenen iftar programına katıldı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu'nda, öğretmenler ve eğitim yöneticilerine yönelik iftar programı düzenledi.

 

Eğitim Camiasına yönelik düzenlenen programda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetlisi olarak Külliyeye giden İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin, iftar programına katıldı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, programda yaptığı konuşmada, 81 vilayetin, 922 ilçenin tamamındaki öğretmen ve öğrencilerin ramazan-ı şerifini tebrik etti.

 

Öğretmenlik mesleğine yönelik yapılan düzenlemelere ilişkin de açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bana bir harf öğretenin, kırk yıl kölesi olurum." diyen bir medeniyetin mensupları olarak hocaların, muallimlerin hakkının ödenemeyeceğinin farkında olduklarını dile getirerek şöyle devam etti:
"Öğretmenlerimizi maarif davamızın sancaktarları, eğitim öğretim sistemimizin kilit taşları olarak görüyoruz. Öğretmenlerimiz aynı zamanda millet olarak geleceğimizi emanet ettiğimiz eli öpülesi insanlardır. Bu anlayışla son 20 yılda, öğretmenlerimizin mesleklerini huzuru kalple yapabilmeleri için yoğun çaba harcıyoruz. Eğitim ortamlarımızı insani, fiziki, bilimsel ve teknolojik bakımdan geçmişle mukayese edilemeyecek standartlara kavuşturduk. Ülkemizin dört bir yanında 351 bin yeni derslik inşa ederek, okullarımıza 729 bin yeni öğretmen atayarak öğrenmeyi zorlaştıran kalabalık sınıf sorununa son verdik. Halihazırda görev yapan öğretmenlerimizin, altını çiziyorum, yüzde 75'i bizim dönemimizde atandı. Bu atamalar ve yeni derslikler sayesinde Türkiye, öğretmen başına düşen öğrenci sayısında OECD ortalamasını Allah'a hamdolsun yakaladı.

 

Yıllar içerisinde öğrenci sayısı en çok artan ülke olmamıza rağmen bu başarıyı elde ettik. Okullarımızı kütüphanelerle, laboratuvarlarla, çalışma atölyeleriyle, etkileşimli tahtalarla, spor salonlarıyla donattık. İster istemez nefsimle konuşuyorum, biz bodrum katlarında şu andaki sınıflarımız gibi 50-60 metrekarelik yerlerde beden eğitimi dersi yapardık ama şimdi okullarımız birbirleriyle yarışıyorlar, spor salonları gayet güzel bir şekilde inşa ediliyor, yapılıyor ve bunlara aynen devam edeceğiz. İstiyoruz ki bu tür salonlardan hakikaten her branşta çok güçlü, sportmen öğrenciler yetiştirelim."

 

İftar programında, Ulus İlk Meclis Anadolu İmam Hatip Lisesi Musiki Topluluğu müzik dinletisi sundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, öğrencilerin yanına oturarak dinletiye bir süre eşlik etti.

 

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Bursa Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesindeki Mikro Mekanik Atölyesi'nde öğrenciler tarafından üretilen saati takdim etti.