GÜNDEM Haber Girişi : 19 Mart 2019 14:12

Nusaybin TB ile SGK İş birliğinde istihdam seferberliği toplantısı yapıldı

Nusaybin TB ile SGK İş birliğinde istihdam seferberliği toplantısı yapıldı
Nusaybin Ticaret Borsası ve Nusaybin Sosyal Güvenlik Kurumu işbirliği ile 2019 İstihdam Seferberliği toplantısı düzenlendi.

Nusaybin Ticaret Borsası ve Nusaybin Sosyal Güvenlik Kurumu işbirliği ile 2019 İstihdam Seferberliği toplantısı düzenlendi.
Borsa konferans salonunda yapılan toplantıya Yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis Üyeleri, Artuklu SGK Müdürü Metin Bodur, Nusaybin SGK Müdürü Kamuran Bayar, SGK Tahakkuk ve Tahsilat Şefi Abdulkadir Dilen ve Mesut Macit, Mali Müşavirler ve üyeleri katıldı.


Toplantının açılış konuşmasını yapan Ticaret Başkanı Necdet Aktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla, TOBB öncülüğünde başlatılan yeni ‘İstihdam Seferberliğini’ Nusaybin iş dünyası olarak desteklediklerini belirterek, yeni teşvik paketinin Türkiye’nin gücüne ve geleceğine katkı sunacağına inandıklarını söyledi.
İşverenler için kaçırılmayacak tarihi fırsatları içeren yeni istihdam seferberliğinin geçtiğimiz ay başladığını anımsatan Başkan Aktaş, "Bu konuda üyelerimize yönelik bilgilendirme toplantıları ile üye ziyaretleri gerçekleştirmekteyiz. Amacımız üyelerimizin yeni teşvik paketi hakkında en iyi şekilde bilgilenmelerini sağlamak ve bu tarihi  fırsattan faydalanmalarına yardımcı olmaktır." dedi.


Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yapılan sunumda, İstihdam Seferberliğinin sağladığı avantajlar ve yararlanma şartları hakkında bilgiler verdi.
"2019 İstihdam Seferberliği ile 2018 yılında SGK’ya en az bildirilen aydaki sigortalı sayısına ilave olarak 1 Şubat - 30 Nisan 2019 tarihleri arasında işe alınan her bir sigortalı için sigorta primi ve vergi teşviki ile aylık 2.020,90 TL ücret desteği verilecek, yeni istihdamın 01.02.2019 ile 30.04.2019 tarihleri arasında işe alınmış, Türkiye İş Kurumuna kayıtlı ve işe giriş tarihinden önceki üç aylık sürede toplam on günden fazla 5510/4-1-(a) ve (c) bentleri kapsamında bildirilmemiş olması gerekmektedir." denildi.