GÜNDEM Haber Girişi : 07 Eylül 2021 09:26

Nusaybin Tekstil kent dosyası Bakan Varank'ın masasında

Nusaybin Tekstil kent dosyası Bakan Varank'ın masasında
Mardin'i ziyaret eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'a Nusaybin'de kurulması hedeflenen Tekstil kent projesi dosyası verildi.

Mardin'i ziyaret eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'a Nusaybin'de kurulması hedeflenen Tekstil kent projesi dosyası verildi. Bakan Varank, Dosya üzerinde çalışmalar yaptıklarını dile getirdi.

 

Dicle Kalkınma Ajansı Rekabet İkliminin Geliştirilmesi Finansman Desteği Tanıtım Programı nedeniyle geçtiğimiz günlerde Mardin'i ziyaret eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'a DİKA tarafından Nusaybin Tekstil kent projesi dosyası sunuldu.

 

Programa katılan Nusaybin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahsum Özmen, soru-cevap bölümünde söz alarak, konuyu dile getirdi.

 

Özmen, "Sayın Bakanım, Nusaybin bir tekstil üssüdür. 7 bin 500 insanımız şuanda tekstillerde istihdam ediliyor. Nusaybin'de bulunan Çadır kentin biran önce tekstil kent olmasını ve tekstilcilere tahsis edilmesini istiyoruz. Tekstil kentin açılmasıyla çok daha fazla insanın çalıştırılacağına, istihdam alanı açılacağına inanıyoruz" dedi.

 

Başkan Özmen'in konuşmasından sonra açıklama yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, Nusaybin Tekstil kent projesi dosyasını göstererek, "Dosyanızı aldık. İnşallah Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile ilgili husus varmış, biz olumlu şekilde inşallah dosyayı takip etmeye çalışacağız. Nusaybin’e de bu manada bir Organize Sanayi Bölgesi OSB) kazandırmak isteriz" şeklinde konuştu.