GÜNDEM Haber Girişi : 17 Nisan 2020 16:40

Nusaybin Ticaret Borsasından Bin 150 aileye gıda yarımı

Nusaybin Ticaret Borsasından Bin 150 aileye gıda yarımı
Nusaybin Ticaret Borsası, koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında ihtiyaç sahibi Bin 150 aileye gıda yardımında bulundu.

Nusaybin Ticaret Borsası, koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında ihtiyaç sahibi Bin 150 aileye gıda yardımında bulundu.

 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) Nusaybin Ticaret Borsası, Koivd-19 tedbirleri kapsamında ihtiyaç sahibi aileleri unutmadı. TOBB’den 60 Bin, kendi bütçesinden de 20 Bin TL olmak üzere 80 Bin TL değerinde gıda paketi hazırlayan Nusaybin Ticaret Borsası, bir bölümü Türkiye Kızılay Şubesine teslim edilmek üzere ilçe geneli Bin 150 aile ihtiyaç sahibi aileye gıda yarımında bulundu.

 

Başkan Necdet Aktaş, yaptığı açıklamada, “İnsanlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi için elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışıyoruz. Bizler yüzyıllardır İslam dininin vermiş olduğu güzel ahlakı işlerine güçlerine yansıtan bir ahi inancının günümüzdeki temsilcileriyiz. Dün nasıl bizde olanı paylaşıyorsak, bugün de bunu devam ettirmeye, gelecek nesillere bu kültürü bırakmaya çalışıyoruz. Arkadaşlarımız bu konuda oldukça titiz davrandılar. Belirlenen ailelere onların istediği şekilde yardımlar ulaştırıldı. Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (sav) hadisinde belirttiği gibi “Sağ Elin Verdiğini Sol El Bilmemeli” mantığıyla ihtiyaç sahibi ailelere yardım dağıtırken insanlarımızın rencide olmamasına dikkat ettik.  İhtiyaç sahibi kardeşlerimizin sofralarına bir tabak yemek ve ekmek koyabilmişsek ne mutlu bize. Yardımda katkısı olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’na ve Yönetim Kurulu üyelerimize teşekkür ediyorum. Hep birlikte bu zor günlerin üstesinden geleceğiz” dedi.