EĞİTİM Haber Girişi : 31 Ağustos 2022 21:22

Nusaybin yeni bir okula kavuştu

Nusaybin yeni bir okula kavuştu
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Nusaybin'de yaptırılan Nisibis İlkokulu, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edilerek faaliyete girdi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Nusaybin'de yaptırılan Nisibis İlkokulu, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edilerek faaliyete girdi.

 

Son yıllarda okul ve derslik sayılarında büyük yatırım alan Nusaybin, 8'i ilkokul, 2'si anasınıfı olmak üzere 10 derslikli yeni bir okula kavuştu.

 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan okul, inşaatının tamamlanmasının ardından Nusaybin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edildi. Sıra, masa, araç ve gereçlerin tamamlanması ile okulda yönetici görevlendirilmesi yapılarak yeni kayıt almaya başlandı.

 

OKULA DÜNYANIN İLK ÜNİVERSİTESİNİN İSMİ VERİLDİ

Bu arada yeni açılan ilkokula Nusaybin'de kurulan Dünyanın İlk Üniversitesi Nisibis Akademisinin adı olan Nisibis İlkokulu adı verildi. 8 Mart Mahallesinde kurulan Nisibis İlkokulu, Dünya'nın İlk Üniversitesi Nisibis Akademisinden aldığı tarihi eğitim misyonu, eğitim bilinci ve bilgi gücüyle geleceğe ışık tutmayı hedeflemektedir. 

 

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ÇETİN, "HEDEFLERİMİZE KOŞAR ADIMLARLA GİDİYORUZ"

 

Nusaybin'in eğitimde araç gereçler ve başarı anlamında büyük başarı elde ettiğini ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin, Nisibis İlkokulu'nun ilçemize hayırlı olması temennisinde bulundu.

 

Nisibis İlkokulu'nun da diğer tüm okullar gibi eğitim öğretime hazır hale getirildiğini ifade eden Çetin, "Dünü bugün ile aynı olan zarardadır şiarıyla ilerleyen ilçemizin eğitim başarısı sürekli yükseliyor, her yıl bir önceki yıldan daha kaliteli ve daha başarılı geçiyor. Biz de eğitim neferleri olarak öğretmen ve öğrencilerimiz ile beraber Nisibis İlkokulu ismiyle ilçemizin bu başarısına katkıda bulunmaya kararlıyız. Devletimizin imkanları ve hükümetimizin destekleriyle ilçemizde derslik ve araç gereç anlamında birçok eksiğimizi geride bıratık. Şuanda eğitim öğretimde başarıyla odaklandık. Bu vesileyle Nisibis İlkokulu Nusaybin'imize hayırlı olsun" şeklinde konuştu.