GÜNDEM Haber Girişi : 14 Temmuz 2012 14:21

Nusaybin Zeynelabidin Camisinde Ramazan temizliği

Nusaybin Zeynelabidin Camisinde Ramazan temizliği
Yılda binlerce kişi tarafından ziyaret edilen mabet, bahçesi ve ağaçları yıkanarak toz, çöp ve kırıntılardan temizlendi.
Nusaybinim.com Haber Servisi - Nusaybin Belesiyesi
Nusaybin Belediyesi tarihi Zeynelabidin Camisinde çevre temizliği yaptı. Yılda binlerce kişi tarafından ziyaret edilen mabet, bahçesi ve ağaçları yıkanarak toz, çöp ve kırıntılardan temizlendi.
 
Nusaybin Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerince Zeynelabidin Külliyesinde bulunan ağaçlar sulandırılıp, ağaçların altları ve bahçesi temizlendi. Nusaybin Belediyesi tarafından yapılan açıklamada; her 20 günde bir tarihi her iki mabedin sokak tarafı sulandırılıp, caminin çevre temizliğinin devam edileceği açıklaması yapıldı. Böylelikle ziyarete gelenlerin daha temiz ve çevre kirliliğinden arınmış bir mekanla buluşması sağlanacaktır. Ayrıca, tarihi külliyenin korunması ve çevre temizliğine dikkat edilmesi için Nusaybin halkını daha duyarlı olmaya çağırdı.
 
Bilindiği gibi Zeynelabidin Külliyesi 1991 yılında kültür varlığı özelliği gösterdiğinden tescil edilerek koruma altına alınmıştı. Söz konusu Mabet, Diyarbakır Kültür Varlıkları Koruma Kurulu tarafından restorasyon projeleri kabul edilmiş olup ileride Zeynelabidin Külliyesi’nin uygulama projesine başlanılıp hak ettiği tarihi değere kavuşturulacaktır.